En god bok. En viktig bok! Ettersom romfolket ser ut til å ha blitt den overordnede pariakasten i Norge, som lengre sør i Europa er det på sin plass å tilegne seg et noe mer nyansert bilde. Jeg syns boka formidler godt både det kraftfulle og det tragiske, og jeg liker godt bildematerialet som boka er spekket med. Les, les!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Enig med dere andre som har gitt kommentarer til boka. Selv om den er skrevet for mange år siden, så er den like aktuell i dag. Forfatteren har lykkes i å gi en objektiv framstilling (så langt jeg kan se det i alle fall) og jeg skulle ønske at mange flere vil lese denne boka, - eller på andre måter sette seg inn i bakgrunnen til sigøynerene. Det er så mye "synsing" ute å går, folk slenger ut av seg kommentarer i "hytt og pine", uten å ha peiling på hvorfor og hva som er årsaken til at Romfolket reiser rundt. Historien om nedbrenning av bosetninger og sendrektigheten og ignoransen hos myndigheter er skremmende lesning.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En svært viktig bok! Mye informasjon her som jeg savner i skolens historiebøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg - dette er en glimrende bok som har blitt enda mer aktuell (om mulig) etter at rom/sigøynere fra Øst-Europa har blitt et vanlig innslag i gatebildet også i norske byer. Denne boken er en fabelaktig kilde til mer kunnskap om sigøyner-folket - og Isabel Fonseca har en levende fortellerstil, og et godt språk. (Jeg har lest boken på engelsk, så jeg kan ikke uttale meg om den norske oversettelsen. På engelsk heter boken Bury me standing, for øvrig.)

(Jeg bruker "rom" og "sigøynere" om hverandre - så vidt jeg har kunnet forstå, er det ikke enighet innen denne kulturen om hvorvidt "sigøyner/zigenare/gypsy" etc. er et nedsettende begrep eller ikke. Bokens norske undertittel er jo "Sigøynernes reise", så da tillater jeg meg å skrive "sigøyner", jeg også. Enn så lenge, i alle fall.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har bare såvidt startet på boka, men i dag kom jeg over denne nylig utgitte NOVA-rapporten som gir mange gode innspill til en aktuell debatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og boka har ikke blitt mindre aktuell siden du skrev dette for ett år siden! Etter anbefalingene jeg fant her, har jeg nå lånt boka på biblioteket, og den får bli med i feriekofferten :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Enig - man stoler på at Isabel Fonseca har innsikt i det hun skriver om! Jeg har nylig kjøpt meg boken Princes Among Men. Journeys With Gypsy Musicians - har ikke lest den ennå, så jeg kan ikke si noe om kvaliteten, men tenkte jeg kunne tipse om den her likevel. Jeg fant den i en bokhandel i Oslo sentrum - var det Tronsmo, mon tro? Eller Norli i Universitetsgaten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingKirsten LundHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaTor-Arne JensenLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteHanne Kvernmo RyeChristin SillibakkentuhamreTrude JensenLars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine Sundal