Frastøtende, ja. Europeisk kolonihistorie er vel stort sett frastøtende? Jo, dette er USA, men likefullt europeisk kultur som erobrer nytt land. Dette er historien om de skitne og loveløse menn som alltid går foran og rydder plass for "sivilisasjon og kultur", som gir plass for bibliotekarer, ingeniører, førskolelærerer og sosionomer. Som blir gjemt og glemt så snart lov og orden er etablert. Som settes i fengsel. McCarthy har her skrevet et epos over disse skitne, bedritne, hardhudete jævlene som ryddet land for oss gode, snille, fintfølende og kultiverte. Takk Cormac!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

"i must study war so that my children can study philosophy and engineering"- John Adams USA's andre President

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og for tv er serien Deadwood noko liknande.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det kan sies på den måten også...leste denne på engelsk av "historisk" nysgjerrighet, ikke en bok jeg hygget meg med, og absolutt ikke en "feel-good" bok, men for ikke å være struts og gjemme hodet i sanden, leser jeg denslags innimellom...(Uten direkte sammenligning forøvrig sidestiller jeg det med dette at jeg leste American Psycho for en del år tilbake av samme grunn)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

LinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasKirsten LundYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud HusevågMetteAlice NordliHelge-Mikal HartvedtHarald KFinn Arthur JohansenKarin BergTor-Arne JensenToveJan Arne NygaardSilje BorvikBente L.Tine SundalTorill RevheimHeidi LCaroline Ekornes JohannessenBenediktesnurre