Ja, men det var hyggeleg! Teikneserieversjonen - eller originalen? Las sjølv Moby Dick i sommar, trickset var å skru ned tempoet, ha god tid - omlag som sykkeltur kontra bil. Leserytmen må vera ein annan.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det er jeg faktisk helt enig med deg i! Mange av de gamle klassikerne egner seg ikke for rush-lesing, rett og slett. Jeg er f.eks. nettopp ferdig med Thomas Manns "Buddenbrooks", og noe av cluet var å bruke god tid på boka. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig! Greier ikke å la være å komme med et innlegg i klassiker-debatten igjen jeg nå ;) Det er vel en sammenheng her mellom at en bok er en klassiker og at den ikke egner seg til rush-lesing. Det har noe med antall "lag" i verket, undertekst, tematikk å gjøre. En klassiker blir man ikke nødvendigvis ferdig med etter at boka er utlest. Etter sykkelturen må sykkelen vaskes og gnis litt på, kjedet må oljes og bremsene sjekkes, og det kan ofte også ta endel tid. Det at en bok åpener for mange ulike tolkninger er vel et hovedkriterium for at den er klassikermateriale, dermed må lesingen ta (gis!) tid, da kommer de store opplevelsene :)

Leste Prosessen på tysk for noen år siden og det tok nok sin tid ja, og ikke på grunn av språket, for det er ikke språket som krever tankevirksomhet i denne boka, eller verket, som den tynne lille lefsa bør kalles. Har ikke lest hele om igjen, men tatt den fram noen ganger og lest begynnelsen om igjen. Vil gjerne slå et slag for å lese den på originalspråket, det er ikke spesielt vanskelig tysk, men det er uttrykksfull tysk.

I Buddenbrooks er det andre kvaliteter som har gjort den til en klassiker, og den ser jeg fram til å diskutere i en annen tråd :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone Sundland