En krim litt utenom det vanlige, med masse humor og en toutch av spøkelser og det overnaturlige. En krim etter min smak. Språkmessig helt ok. Noen glipp under oversettelse, men helt grei å lese. Tok ikke lang tid å komme seg igjennom denne. (2.rangs)Advokat Thòra Gudmundsdòttir var virkelig en person for seg selv. Med en briliant sans for humor...og en sprø men effektiv tankegang, og en helt utrolig viljestyrke. Egentlig en dame i 35-40års alderen, men oppførte seg mye yngre.(Til tross for at hun skal bli bestemor fordi hennes 16 år gamle sønn har klart å gjort sin 15 år gamle kjæreste gravid :p) Men...nå skal jeg ikke røpe mer...men vil anbefale alle krimelskere til å lese denne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Er så enig med deg. Denne boka var herlig på alle måter. Gleder meg til å lese mere av denne forfatteren

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe!
Om det står noe om Island i baksideteksten på en bok, så blir jeg interessert. Sper man så på med ingredienser som hvileløse sjeler, dramatiske mord og hendelser i fortiden, så er jeg nesten garantert solgt. Etter å ha lest forfatterens første bok måtte jeg ha denne også.
Fascinerende omgivelser og litt grøss og uhygge passer meg bra, og jeg likte boka godt da jeg leste den for ett år siden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje du kan hjelpe meg med å loklisere en bok da. For da jeg var i en bokbutikk i England så kom jeg over en bok av, ganske så sikkert en Islandsk forfatter, en mann. Jeg skummet igjennom bare bakteksten, og så bare stedsnavnet Reyjavik. Også tenkte jeg at jeg ville i så fall lese den på norsk og at jeg skulle se etter den da jeg kom hjem. Men nå har jeg glemt både hva forfatteren het og hva boka het. Mener at tittelen hadde et ord som jeg bare refferer med vinter, kaldt eller nedfryst. Men er ikke helt sikker. Dette er ikke mye å gå etter, men tenkte at hvis du leste en del islandsk litteratur at du kanskje kunne kjenne til en slik bok eller forfatteren?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmm. Var det krim? Det første som faller meg i hu er disse av Arnaldur Indriðason:

Myren
Gravstille
Røsten
Vannet
Vinterbyen
Fjellet
Irrganger

De fleste har handling fra Reykjavik så vidt jeg husker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, er krim. Var han :) Boken heter; Hypothermia(Engelske tittelen) av Arnaldur Indridason. Tusen takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig å kunne hjelpe! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Lars MæhlumKirsti Vettran NederhoelAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEllen E. MartolSilje HvalstadLilleviBerit RkaroghNorahKikkan Haugenkjell kNeda AlaeiIngunn SQuijoteIngeborg GHilde VrangsagenJostein RøysetChristofer GabrielsenBentBjørg Elin NærlandBoktimmyIdaJan-Olav SelforsToveJan Arne NygaardLeseaasecamillaWenche VargasEster SINA TORNESedgeofawordThomas KlakeggMcHempettCecilieMari Nordø LommelunMarit HøvdeHilde H  HelsethLeseberta_23Bjørn  BakkenSynnøve H Hoel