Nei, selvfølgelig MÅ man ikke gi terningkast til ALLE bøker. Men selv googler jeg på bøker jeg har tenkt å kjøpe og jeg er interessert i terningkast. Det at ei bok har lave OG høye terningkast, hindrer meg ikke fra å kjøpe boka. Har boka derimot BARE lave terningkast, er det mer sannsynlig at jeg dropper kjøpet.

Ut i fra denne debatten, kan det virke som en god del kun liker å gi gode terningkast på en bok, og lar være hvis de må gi lavt terningkast. Det er synd synes jeg og lurer på HVORFOR enkelte ikke liker å gi lave terningkast.

Ligger der kanskje en slags "redsel" hos vedkommende som ikke vil gi lave terningkast, for at andre lesere skal tenke at vedkommende som har lest boka ikke kan ha forstått innholdet i den evnt. budskapet. - Og at kanskje vedkommende ville synes det er litt flaut. Jeg bare spør.

Slikt må man heve seg over synes nå jeg iallefall.

Fra meg kommer der iallefall begge deler, men jeg har blitt ganske god til å plukke ut bøker jeg liker etterhvert :-) Og den boka jeg leser nå "Karl Johan". Ja, den skal iallefall få høyt terningkast. :-)))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg tror det er mange ulike måter å tenke omkring terningkast. Jeg er forsiktig med terningkast generelt, ikke bare lave. Det er bare fordi jeg er usikker på om min vurdering vil være retningsgivende for andre. Men jeg har ingen problemer om andre boltrer seg.

Jeg må innrømme at da jeg ga terningkast seks til den boka jeg har likt best av alle, tenkte jeg: Kanskje folk tror jeg er litt enkel som gir ei sånn bok en sekser. Men pytt, sann!

Ellers ville jeg lest lenger i ei bok enn det du nevner før jeg vurderte den, og akkurat "Pinnsvinet" synes jeg er ei bok som endrer seg flere ganger etter som en leser og nye ting kommer til.

Men jeg har avbrutt bøker jeg ikek liker etter kort lesing, der er alltid bøker i bunken som venter på å bli lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo, som jeg ser det, litt av hele greia med dette nettstedet. Å finne en, (helst mange), her inne som har avbrutt mange av de samme bøkene som jeg selv og som gitt omtrent de samme terningkastene på leste bøker. Da vil en få innspill på nye bøker som man med største sannsynlighet vil like.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det å gi terningkast til noe man blir umiddelbart begeistret for, føles enkelt og greit. Men derimot tenker jeg at det kan være mer komplisert og ikke like enkelt å verdsette ei bok med et enkelt terningkast hvis boka har mange forskjellige kvaliteter, eller har både gode og dårlige sider. Noen bøker trenger man lengre tid på å verdsette. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om å sette terningkast på bøker, og har mange ganger tenkt at jeg rett og slett skal la det være. Men derimot kan jeg godt si at den og den boka er jeg veldig glad i, og at jeg dermed har bøkene som favoritter av en eller flere grunner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uten tvil er det enklest å kunne gi bøker høye terningkast når de faller i smak og det er også hyggeligere å kommentere ei god boka, enn motsatt.
I grunnen er alt så mye enklere og lettere når bøkene er bra, ikke sant?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...Med mindre de er så dårlige at man kan totalslakte dem og virkelig fråtse i elendigheten... Ikke så hyggelig akkurat, men absolutt engasjerende å få ut. Hehe :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg føler iallefall for å få ut frustrasjonen over ei dårlig bok, like så godt som å få ut begeistringen for ei bra bok.

Har en gitt f.eks kr. 400 for ei bok, er det skikkelig irriterende når en begynner med hundre sider kjedelig innledning. Fire femdeler av boka bør iallefall være engasjerende. Fullt så ille er det ikke med billige pocketbøker. De har iallefall jeg samvittighet til å hive i søppela etterpå.

Men nå må en jo kunne si, at det å lese bøker og å plukke ut riktig bok, er litt gambling eller litt å trekke ut riktig lodd :-)))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenHarald KTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtLinda NyrudTone SundlandJulie Stenseth