Denne boka er faktisk en av mine favoritter! Og det er mange lag i historien, som ikke finnes overfladisk i det hele tatt. Forventninger til kvinnerollen og ekteskapet, klasseskille, rasisme, det den gang uhørte i et forhold mellom en hvit kvinne og en farget mann etc. En helt annen sak er at samtidig som jeg syntes synd på kvinnen, likte jeg henne ikke noe særlig. Hun var så hard. Men så tenkte jeg at man må jo bli hard av et slikt liv - ellers risikerer man å bukke under. Jeg tror Doris Lessing har hatt et hav av kunnskap om forholdene i et afrikansk land for i det hele tatt å klare å skrive en slik bok! Den ser tilsynelatende nokså enkel ut, men er like fullt svært kompleks.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Et gjensyn med Doris Lessing - repeterte denne nå nettopp.
Romanen gjorde enda sterkere inntrykk på meg i dag,
enn da jeg leste den første gang for mange, mange år siden.
En forfatter som fortjener sin plass på Nobel-pris-vinner-listen.Som du sier, Rose-Marie - "det er mange lag i historien", ja, hun tar opp mange temaer her.....og mye har fortsatt sin aktualitet.
(Blogget litt på den)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundJoannNinaHarald KToveBeathe SolbergNeraBjørg L.RandiASynnøve H HoelTine SundalElisabeth SveeLinda NyrudKaren PatriciaKristinalpakkaMartine GulbrandsenRisRosOgKlagingTorill RevheimConniePirelliGro-Anita RoenJakob Lund KlausenFredrikCecilie69Trude OmaKine Selbekk OttersenPiippokattaAliceInsaneReadninggirl30LailaHegeAlexander John Lucas Sletsjøe OlafsenHeidisveinCathrine PedersenINA TORNESEster SVibekeStig T