Germain Chazes er en mann på førtifem år. I hele sitt liv har han blitt betraktet som dum. Forholdet mellom ham og hans mor er heller ikke det aller beste. Germain har vel mest av alt følt seg svært uønsket i hele sitt liv, og dette har gjort ham til en ufølsom og nokså vulgær person.

I fritiden sitter Germain i parken og fordriver tiden med å telle duer, hvis han da ikke sitter på puben med sine nokså tvilsomme kompiser eller er sammen med Annette, et kvinnemenneske han først og fremst anser som tidtrøyte.

En dag støter han på den gamle damen Margueritte. Stor er hans forbauselse da det viser seg at denne gamle damen i likhet med ham liker å telle duer. Gjennom flere tilfeldige treff i parken, utvikles gradvis et vennskap mellom den nokså udannede Germain og den forfinede gamle damen. Hvem skulle vel ha trodd at disse to hadde noe som helst til felles?

Germain kan ikke lese, og er mer eller mindre analfabet. Han liker imidlertid gode historier, så da Margueritte foreslår at hun skal lese "Pesten" av Albert Camus for ham, sitter Germain som fjetret. Etter hvert skal det vise seg at det faktisk er Margueritte som får nytte av vennskapet, og ikke omvendt ... Den gamle damen holder nemlig på å bli blind. Og med Germain skjer det endringer, store endringer. Bøkenes verden åpner også opp andre sider ved ham. Som evnen til å elske ...

Dette er en veldig søt historie, som er svært morsomt fortalt. Noe mer enn det synes jeg imidlertid ikke at denne boka er. Jeg vet at mange trykker den til sitt bryst og opphøyer den til noe helt spesielt. For meg tok den aldri helt av. Jeg opplevde mange av poengene som nokså billige, og selv om boka ikke var direkte klisjéfylte, så var det virkelig ikke mye om å gjøre. Terningkast fire fra meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg likte Å telle duer godt.
Jeg fikk tanker om Potensgiverne mens jeg leste den.
Dette er en lettlest bok.
Jeg likte godt skildringen av Germain. Jeg synes han har en fin innsikt og er ironisk på egne vegner.
Jeg følte ikke at han egentlig var så tilbakestående. Jeg så heller hans oppførsel som et utslag av manglende oppfølging og påvirkning i barneårene. Det er dokkumentert at uten nødvendig stimulering kan barn virke nærmest utviklingshemmet. Veldig skremmende..
Jeg synes også skildringen av forholdet mellom Margueritte og Germain var veldig fint og tankevekkende.
En varm og fin bok jeg gjerne anbefaler, uten at jeg gir den en 6-er.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Filmen er nydelig. Sjelden jeg ser en film to ganger, men denne falt jeg så for at både bok og film får høye terningkast.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha, Rose-Marie, da tror jeg ikke jeg trenger å forhaste meg med å lese denne... hvilken makt du har, hva? ;-P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bestemmer ingenting, jeg! ;-) Hvis du vil ha det moro en stund, er denne boka toppers. Jeg ble kanskje skuffet fordi jeg hadde fått inntrykk av at den skulle være så ekstraordinær på forhånd. Det syntes jeg ikke den var. Boka skal for øvrig filmes nå - med Gerard Depardieu i rollen som Germain. Det blir sikkert bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forskjellige meiningar om denne boka!! Eg likte ho kjempegodt, ei fin historie og gode dialogar. Kjem til å sjå filmen òg:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kommer også til å se filmen! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for kjempegode bokanmeldelser!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.Prunella