"Leseglede for meg har sprunget ut av litt arv og litt vonde opplevelser i yngre alder. Mammaen min har alltid vært en lese hest, så når jeg kjedet meg som liten oppfordret hun meg alltid til å lese bøker. Og min mormor pleide å lese for meg på sengen de gangene jeg lå over hos henne.Så jeg fant tidlig ut at bøkenes verden var et spennende sted. Bøker ble tatt enda mer i bruk av meg fra jeg var en rundt 10 år. Fra da av ble jeg veldig mobbet, på skolen og ellers, så jeg var veldig mye hjemme. Og for å komme meg litt bort fra virkeligheten ble det så jeg fordypet meg i mengder av bøker. Og druknet meg i en fantasitilværelse. Og i senere tider, hvor alt så klart er mye bedre, så liker jeg fortsatt og drømme meg bort, og leser fortsatt haugevis med bøker."

Dette svarte jeg i en annen diskusjon for en stund siden hvor spørsmålet var; "Hvorfor er du en bokelsker?" Jeg synes også svaret passer litt til spørsmålet om hvorfor jeg leser. Jeg leser fordi jeg synes de ulike verdenene mellom permene til en bok er spennende og fantastiske. Man kan bare drømme seg bort, og la alt i den virkelige verden bare forsvinne for en liten stund. Å lese er å slappe av. Ta en pust i bakken. Kanskje trenger jeg en god latter, kanskje trenger jeg å kjenne litt på andre følelser, eller kanskje jeg trenger å belyses med litt ny viten. Man kan være seg selv med en bok. Når man sitter gjemt bort i en liten lesekrok med en bok i hånden kan man la garden falle og bare begi seg hen til en annen verden. Man trenger ikke å ha på seg sminke eller pene klær, man trenger ikke å holde tårene tilbake, eller la være å le for man har en dum latter. Man kan ta av alle maskene man bruker i hverdagen og bare være deg. Å ese for meg er både terapi og underholdning. Jeg leser fordi det er gøy, fordi jeg lærer mye og fordi sjelen min trenger litt utflukter ut av den virkelige verden. Når jeg nå snakker om det og lese så siktet jeg så klart mest til det å lese en bok(Skjønnlitteratur og fakta.) Men man leser jo også aviser, tekstingen på en film og skilter når man kjører bil. Vel, alt annet jeg leser leser jeg fordi det er nødvendig for opplysning.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg kjenner meg igjen i en del du skriver her. For meg ble nok lesing på mange måter redningen min i barndommen, da jeg også ble mye mobbet, da hadde jeg i alle fall noe jeg kunne fordrive tiden min med. Ellers kommer jeg fra en leseglad familie, så lesinga har nok smittet over på meg fra andre familiemedlemmer. Av og til er det bare godt å sette seg ned med en bok og slappe riktig godt av, andre ganger kan jeg bli litt lei. Men jeg kommer alltid til å lese bøker. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundG LsvarteperINA TORNESEvaIngebjørgVannflaskeFrode TangenSolveigLinnAnne Berit GrønbechTheaNorahReadninggirl30BertyLailaRandielmeIngunn SEllen E. MartolTanteMamieTor-Arne JensenAkima MontgomeryHarald KPiippokattaAnn ChristinmgeSilje-Vera Wiik ValeMonica CarlsenCathrine PedersenTonesen81Tove Obrestad WøienPia Lise SelnesMorten MüllerMarenRolf IngemundsengretemorPi_MesonEli HagelundJoann