Takk for tips om Tamara Mckinley, kanskje det er en ide å begynne der. Jeg husker jo selvsagt "Mot alle vindar" i sin tid (var det ikke Jon English som spilte en av de sentrale rollene). Det jeg mente å si noe om var at jeg i så mange år har vært "vestvendt" at jeg opplevde et helt annerledes historisk bakteppe da jeg leste "Den hemmelige elven". Og det slo meg hvor dårlig jeg egentlig kjenner "den australske identitet". Bare tenk på hvor stor andel av denne verdensdelens befolkning som har en slektsbakgrunn fra en eller flere forviste kriminelle (utstøtte). Og jeg tror det var det som gjorde at jeg leste boken som noe annet enn en spennende kjærlighetshistorie, slik jeg i sin tid opplevde "Mot alle vindar".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg har en gang lest enda ei bok som omhandler depotasjoner fra London til Australia men jeg klarer ikke å huske hva boka eller forfatteren heter.
Ofte var overfarten den første prøvelsen for disse menneskene og det var mange som døde ombord.
Det ble regelrett jaktet på småforbrytere og prostituerte i London for så å sende "problemene" bort. Mange av disse stakkars menneskenes ugjerninger var pga fattigdom og rein nød som var sult.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hadde vært flott hvis du kunne tipse meg om "den glemte boka" når den dukker frem fra glemselen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kunne jeg også vært interessert i. Noen som vet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Øystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimKirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristina