Takk for meget interessant og god refleksjon!! Så enig, så enig!At vi leser, tenker og får ulikt innhold ut av bøker etter ståsted, alder, utdanning og interesser er naturlig og bare MÅ være slik!Og som du sier, vi er alle på en reise - en dannelsesreise, og vi vil ta forskjellige veier og stier for å komme fram - hvis vi noen gang kommer fram. Jeg må innrømme at jeg verken leste Isfolket eller Agatha Christie - førstnevnte fordi jeg tenke at dette er dårlig kiosklitteratur, sistnevnte fordi jeg ikke var interessert i krim overhodet (er det nå).

Men se, hvem har kommet lengst? Din pasjon for disse bøkene har ledet deg langt inn i den dype litteraturen - til Hamsun og Vesaas, Dostojevskij og Joyce, verk jeg til tider sliter med - vel, jeg har nesten ikke lest noe av dette heller! Ingen tvil om at litteraturen har vært (og er) en dannelsesreise! Og at vi må starte et sted før vi kan gå videre. Jeg trodde jeg hadde lest så mye, men har så uendelig mye igjen!!

Enig i at det meste av litteratur har en mening, det være seg plot, språk eller kultur- og politikkinnhold. Selv har jeg hengt meg opp i politikk, samfunn og religion, konflikt så lenge, at når jeg går inn på disse sidene her, oppdager jeg mine "mangler". Men, mens jeg oppdager mine "mangler" - mine hull - får jeg hele tiden tips, hjelp og inspirasjon. Jeg er så glad for ulike interesser, tolkninger og meninger. Dette skal være med på å hjelpe meg videre i min dannelsesreise! Flott!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Stine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-Lise