Denne boka kjedet meg, likte den rett og slett ikke noe særlig.
Francis blir framstilt som en hjelpeløs og litt "hodeløs" 53 åring spesiellt i forholdet til studentene. Jeg synest også den langstrakte affæren med studenten ble i overkant, den tok alt for mye plass.

Hva betyr det egentlig at "en pike tørker bort regnvannet fra en manns panne. I hans ungdom ville det ha vært utenkelig".
Hjelpe meg, jeg blir lettere irritert over slike fraser.
Forfatteren skriver sikkert flott og riktig om professorens arbeidsplass og miljøet.
For meg ble ikke denne boka troverdig det er noe umodent over den.

Det kunne ha blitt en spennende historie om ukjente brev osv men det ble ikke det, desverre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Da jeg leste boka for noen år siden,var jeg veldig begeistret. Nå har jeg lest den igjen og må si at jeg er mer enig med det du skriver her. Ble litt for klisjeaktig,plutselig.Men syntes fortsatt språket og miljøbeskrivelsene er bra. Tror den gjør et hopp fra fire til tre på terningen nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg, jeg syntes den var dødskjedelig. Leste den mest fordi omslaget er så vakkert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var ok å høre, for jeg trodde det bare var jeg som ikke ga boka toppkarakter ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg vart "Francis Meyers lidenskap" ein lidenskap - det var både komikken i framstillinga av professoren og forholdet hans til studenten, det var harseleringa over miljøet, det var kjærleiken til miljøet og det var språket (men takk for kritisk blikk på romanen). Av og til blir ikkje "ei bok du ikkje klarer å leggje frå deg" ein klisjé, men uttrykk for sanning.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For meg er dette en av de siste årenes "bokskatt" og slike sitater som du nevner her er bare SÅ flotte!

Jeg "elsker" denne forfatterens bruk av språket og er så enig, så enig med Knut Ove og RandiA her! Og helt uenig med deg Karin!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, en bokskatt har du rett i...tror nesten Verdenmestrene kan bli det også. Har dagferskt intervju med forfatteren etter boklanseringen .

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Enig med deg her. Denne boken ga enorm leseopplevelse, genial konstruksjon og glitrende språk....og så fint med "litteratur i litteraturen" da. Her ble jeg inspirert til å sjekke og slå opp både det ene og det andre. Nydelige dikt kom på en naturlig måte inn i bokens handling også. (F.eks Hestene står i regnet,Ja visst gör det ondt när knoppar brister, med flere) For en litteraturelsker er denne romanen virkelig en godbit...jeg savner bare fortsettelsen for Francis var øyensynlig "under utvikling" på slutten av romanen. (En av mine yndlingsromaner av de moderne norske denne)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig, syntes denne boka var bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudAtmanTonesen81Reidun SvensliTorill Elisabeth RevheimAnjaPangLeserSunniva83Marit HåverstadIngunn SInger-LiseThomas KlakeggToveSyntaksfeilRisRosOgKlagingTom-Erik FallaRandikjell kAkima MontgomeryTor Arne DahlEmil ChristiansenBjørg L.VikolineMonaBLBabynemiRandiAHeidi LGodemineBrit HonningsvågDemeterSynnøve H HoelIdaRufsetufsaLailaPilarisKjerstiJulie StensethTonje-Elisabeth StørkersenmoiraLibraritas vtove Ness