Jeg har lenge gått og lurt på om jeg skal begynne på disse bøkene - for å få litt krim innimellom andre, noen ganger tunge bøker. Men du ble altså skuffet. Hvorfor? Har lest en Mankell (Kineseren), og ja, den nådde ikke helt opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg anbefaler absolutt at du leser "et skritt etter" og " før frosten". Ikke alle Mankell bøkene er bra, men disse leverer:) lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er jo ikke alle bøkene til Mankell med Wallander like gode alle sammen men de er nå stort sett bra og jeg for min del liker Wallander veldig godt.
Jeg har også lest et par bøker uten om den serien som jeg kan anbefale og det er Italienske sko og Danselærerens tilbakekomst. Disse to bøkene er Mankell på sitt beste synes jeg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig mange som liker Mankell veldig godt. Jeg synes at det var selve Wallander figuren som ødela bøkene. I mine øyne klarte ikke Mankell å gjøre denne figuren troverdig, og Wallander ble i mine øyne bare en patetisk sutrete og endimesjonal figur som jeg ble veldig lei av. Selve plottet i boka var greit nok, og det kunne være spennende, men det finnes så mye bedre krim enn Mankell. No holder jeg på med Fossum, og synes det er veldig bra krim. Det er enkel krim, men likvel krim med litt mer "kjøtt på beina". Fossum er veldig opptatt av å beskrive og forklare mennesklige reaksjoner, både til de "gode" og til de "onde". Det synes jeg er interessant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv om ikke alt er like bra har jeg fulgt Mankell og Wallander i tykt og tynt, og synes det er litt leit at det er slutt. I motsetning til deg synes jeg han er troverdig, og oppfatter han heller ikke som patetisk sutrete og endimensjonal.

Jeg har også lest et par bøker av Fossum uten helt å få taket på det, men jeg håper ikke dermed at hun ikke gir ut flere bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skrev at jeg er glad det ikke kommer flere Wallander bøker, jeg har ikke skrevet at jeg håper Mankell ikke gir ut flere bøker. Men det er jo godt at du klarte å finne Wallander-figuren troverdig og liker disse bøkene, og da er du i godt selskap med veeeeldig mange andre lesere. De fleste jeg kjenner som leser Mankell synes det er noe av det beste de har lest. God sommer:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAne