Nå er verken militærliv eller bil helt min greie. Ikke voksne menns midtlivskriser heller. Likte denne likevel, det er jo mennesker det handler om, og det er heldigvis ikke helt ukjent. :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Militærliv, skyting, krig og biler er heller ikke mine greier. Men her får vi et verdifullt innblikk i mange sider av hva det handler om. Fra å leke krig mens man er ute i militærlivet, med alle de tøffe tak og harde øvelser og prøvelser som det fører med seg, - er det likevel et langt stykke fram til der det blir dødsens alvor i den virkelige krigssituasjonen.
Hvem kan vite på forhånd hvilke situasjoner, reaksjoner og sjokkopplevelser man blir utsatt for, og hva som kommer til å bli følgene av disse etterpå?

Jeg synes vi fikk et godt bilde av hva som kan foregå i disse mannfolkhodene i denne boka. Menn som har valgt militæret som arbeidsplass av en eller annen grunn, har vel sikkert også mange tanker om det de driver med, og om hvorfor de driver med det de driver med.
Aksel hadde sine egne meget private grunner til å satse på militær karriere. Etter en tragisk feiloperasjon, søker løytnant Aksel Størmer tilflukt i Messingdalen der han skal lede ryddingen av en leir som skal stenges. Hans forhold til Joanna uten h, jenta som søker (og trenger) trygg voksenkontakt og en stabil far å se opp til, fører til mange nye situasjoner, og gir Aksel mange tanker om hva han driver med og hva som egentlig er viktig i livet.
Han vikler seg inn i diverse hendelser der flere av menneskene i bygda godt får merke at løytnant Aksel Størmer er tilstede i Messingdalen.

Alle menn, uansett om de satser på en militær karriere eller ikke, og uansett om de er interessert i biler eller ikke, kan sikkert ha godt av å lese denne boka.
Lars Mytting beskriver bygdelivet og militærlivet realistisk. Jeg mener bestemt at flere burde lese "Våroffer".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva du leser, Norah - en bok jeg for min del ikke har hørt om en gang. Spennende. "Hel ved" av forfatteren har jeg fått med meg selvfølgelig. Nå blir jeg jo nødt til å se nærmere på denne. Mener du at dette er en bok jeg bør sette på "ønskelisten". Er det dumt om jeg går glipp av den?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja. Jeg var litt betenkt da jeg så at den handlet om militærlivet og hadde mye bilprat i seg.
Men den handler om så mye mer enn det!
Her har vi menneskelige relasjoner og aktuelle sosiale og familiære problemstillinger som jeg mener Lars Mytting beskriver meget bra.

Jeg leste ut boka før jeg sovnet i går kveld, og drømte i natt flere episoder som jeg regner med var et resultat av det jeg hadde lest i denne boka. Så den gjorde helt klart et dypt inntrykk og satte seg fast i underbevisstheten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk Norah. Denne tror jeg nok havner på ønskelisten min. Utfra boklistene våre liker vi tydeligvis mange av de samme bøkene. Stoler fullt og helt på din dømmekraft.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange takk! :)
Kan jo ikke bestandig vite om andre vil se de samme kvalitetene ved bøkene jeg leser.
Men det var noe ved denne boka. Lars Mytting kan klare å få fram så mye i det han skriver. Han lar menneskene og det de gjør bli til noe som tar meg på en måte... - Og hver gang jeg la fra meg boka for å gjøre noe annet, klarte jeg ikke å la være å tenke på hva boka handlet om, og alle de underliggende historiene og tankene rundt temaene. Vanskelig å forklare dette så jeg forstår det selv, egentlig...
Den første jeg leste av Lars Mytting var "Hestekrefter", ei bok som bygde seg opp til noe forferdelig og uunngåelig som du bokstavelig talt følte på kroppen ville komme til å skje. Alle som fremdeles ikke har lest noe av Mytting, burde begynne med den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ettertrykkelig notert. Er allerede inspirert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ToveAnn ChristinIna Elisabeth Bøgh VigreKaroline in WonderArne SjønnesenAtmanMalinJulie StensethSissel ElisabethHeidiBjørg Marit TinholtKnutMEirin EftevandCamilla RødjeBjørg L.Dolly DuckSyntaksfeilHeidi BTone SundlandTerje MathisenMarielleJohn Glenn RobertsenTine SundalMariHarald KOdd HebækRufsetufsaKarin BergMarianne  SkageIdaTrine S. AustbøStjernekastMartine (@martineleser)VannflaskePangLeserHeidiJoannMaren Hjelle AuneMarianne MSynnøve H Hoel