Denne boka las eg då eg var i den rette alderen for slike bøker (16-17), og eg meinar å hugse at eg kom frem til den same vurderinga. Må innrømme at eg synes ho bestemora var litt artig i byrjinga, men ho var vel ikkje nokon sympatisk person når eg tenkjer etter, og plottet var ein vits.

Men eg har lese ein serie i litt den same sjangeren, ("eventyrreise?") som eg har likt godt og det er Gunnar Staalesens trilogi "Vikingskatten": =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Det å lese barn/ungdomsbøker nå og da er en god måte å holde sinnet ungt på (bare et tips :-D)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er eg svært enig med deg i! Eg studerar, mellom anna, litteratur og då er det ofte svært greit å kunne slappe av med ei bok der plottet vert klart på side 12, og som ein ikkje trenger å sjå i forhold til peroiode og sjanger, og heller ikkje analysere i særleg stor grad.

Ja, sinnet holder seg også ungt =) Las eit dikt her om dagen som heiter,"det barn du var skal du aldri bli", men det er i alle fall bull. Bøker er ein fin måte å trå tilbake til barndommen =)

Har du Brit nokre anbefalingar til slike bøker? =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jostein Gaarder – Appelsinpiken
John Boyne - Gutten i den stripete pysjamasen
Ingvar Ambjørnsen – Drapene i Barkvik
Torill Thorstad Hauger - Det kom et skip til Bjørgvin i 1349

Men ingen av disse bøkene har plottet klart på side 12 altså ..…
men det er vel ingen fare for at du skal ha glemt hvordan det var å være ungdom ennå, så rådet mitt var vel egentlig for fremtidig bruk :-)
Mens jeg har godt av/liker å friske opp hukommelsen min nå og da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker =) Eg trur kanskje eg har lese Haugers - Det kom et skip til Bjørgvin i 1349, slukte alt av ho i ein periode, men ein kan jo lese bøker fleire gonger!

Tja sei ikkje det, føler at eg nærmar meg 30 med stormskritt, siste eksamensperioden gav meg mange grå hår, men det er vel kunnskapen sin pris ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He-he ... Jeg er enig med deg, selv om jeg gjør det alt for sjelden. Men det er jo noen perler jeg har vært borti opp gjennom årene i forbindelse med lesing for ungene. Som den boka om muldvarpen som fikk bæsj i hodet sitt hele tiden. ;-) Og Anne B. Ragdes bok om hunden Mia er jo helt ubetalelig! Men fantacy-genren har aldri fenget meg. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

SolTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJHilde H HelsethIngeborg GsiljehusmorBeathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik Falla