Millionbyen Barcelona er ikke bare sol og vakker arkitektur. I boken "Mørke netter i Barcelona" blir vi dratt inn i byens skremmende skyggesider der drap, trusler og forfølgelse florerer.

Vi blir kjent med den kompliserte og tøffe etterforskeren Petra som irriterer seg over at hun er så veloppdragen mens hun setter både sine medarbeidere og mistenkte på plass med skarpe ord.

Handlingen starter med funnet av et lik i parken og saken viser seg å bli både komplisert og farlig.

Boken er fornøyelig skrevet med gode skildringer av det spesielle persongalleriet. Jeg syntes boken var veldig lettlest tross sine nesten 400 sider. For min del ble boken litt småkjedelig, men så er jeg ikke en krimelsker heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Har lovt meg selv at jeg ikke skal kaste bort netter på å lese halvdårlige bøker mer, men etter å ha ligget våken en halv natt for å lese denne boka, har jeg klart det igjen!

Boka er halvdårlig fordi hovedpersonen Petra er for mye. Hun blir forklart å dramatisert inntil det kjedsommelige. Jeg trenger ikke å vite om hennes eskapader med menn. Hvilket kan være interessant dersom det har relevans for oppklaring av saken. Men ikke så i dette tilfellet.

Det som er bra med beskrivelsen av Petra, er at hun er en meget sterk kvinne og hennes livsførsel står i sterk kontrast til den tradisjonelle spanske måten kvinner forventes å leve på. For eks. det med at de bor hjemme til de gifter seg.

Synes også at fortellingen er tværa ut og den kunne med fordel vært korta ned en del.

Allikevel: Et interessant møte med spansk krim. Terningkast 4

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnesgretemor