Tidligere har Gary Taubes skrevet den temmelig akademiske boken ”Good Caories, Bad Calores” og ”Hjelp, vi blir tjukkere”, eller ”Why We Get Fat” på engelsk. De to har jeg lest fra før av, og så gjenstår the ”The Case for Sugar”. ”The Case for Keto” innholder på en måte mye av det samme som overnevnte bøker, men kanskje i en litt enklere stil. Bokens tittel er noe misvisende og han går dessverre ikke i dybden av selve ketokostholdet som sådan noe jeg hadde sett fram til at han skulle ha gjort, men likestiller det mer eller mindre med et lavkarbo kosthold ved å stadig skrive ”LCHF/Keto” når han omtaler kostholdet. Sånt sett har de to foregående bøkene jeg har lest om Keto, den ene av Bianca Olsson og den andre av Martina Johansson, gått enda mer i dybden og fokusert på hva Keto generelt handler om, også sammenlignet med vanlig LCHF (LowCarbHighFat). Boken til Taubes blir på en måte nok en bok i lavkarbo stil, men allikevel med en god del interessant stoff, men ikke så mye som jeg på en eller annen måte har lest om tidligere. Ingen ”big news” liksom.

Dette er allikevel skrevet fra en journalists ståsted, så sånn sett så er det mange intervjuer og undersøkelser som står bak denne boken. Den har stor fokus på insulinets rolle i en høy karbo kosthold og de skadelige virkningene det bærer med seg, og hvor lett det bl.a. er å gå ned i vekt og få et sunnere liv på et lavkarbo/ketogent kosthold og hvordan flere pasienter kommer til leger som anbefaler dette kostholdet og slipper å sulte seg ned i vekt, men raser ned i vekt ved å kunne spise seg helt mette. Stadig flere ser den vitenskapelige tyngden et slikt kosthold bygger på og det er helt greit at Gary Taubes skriver nok en bok som omhandler denne livsstilen til et kanskje nyere og mer moderne publikum. Jeg hadde allikevel sett for meg at boken hadde vært mer ketofokusert enn det den var. Men er du ny på LCHF fronten og ikke har lest så mye om det, så kan dette være ypperlig lesing for deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

OleBeathe SolbergKirsten LundBjørg L.Tor Arne DahlMorten MüllerMartinLyriaFrode Øglænd  MalminTone HYvonne JohannesenSol SkipnesGro-Anita RoenElisabeth SveeStig TSigrid Blytt TøsdalVannflaskeKaren PatriciaIngvild SSilje HvalstadHanne Kvernmo RyeStine AskeHarald KSolveigReidun SvensliAnne Berit GrønbechMonica CarlsenmgeLars MæhlumLinnEgil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenBertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsa