Forfatterne av denne boken tar leseren med inn i beslutningenes verden. De skriver mer eller mindre engasjerende rundt et interessant tema om hvordan vi kan lure oss selv og alle de tankefeller vi kan gå i når vi skal ta viktige eller mindre viktige beslutninger. Forfatterne viser hvordan hjernen fungerer og hvorfor vi noen ganger rett og slett tar feil valg. Mot slutten får kommende grundere noen gode steg som kan vise seg om det de har planer om virkelig kan lønne seg eller ikke. Noe i boken kan virke noe overveldende, men bare det å bli bevisst noe av innholdet kan hjelpe en i beslutningene som tas daglig. Hesselberg og Reinholdt nevner stadig vekk Daniel Kahnemann og boken hans "Støy", som jeg også har liggende i hyllen klar for å bli lest, samtidig som jeg har lest Kahnemans navn ved flere andre anledninger også. Kanksje på tide å ta fatt på boken hans snart?
Alt i alt er "Bedre beslutninger" en helt grei bok om et tema som forhåpentligvis gjør at leserne tar bedre og riktigere beslutninger i fremtiden. Mot slutten ble boken noe mindre aktuell for meg, men allikevel, en grei bok, selvom den ikke er det helt store.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Kanskje like gjerne "Tenke fort og langsomt av Kahneman og Tversky. Den er god, jeg har kjøpt "Støy" også, men ikke kommet i gang ennå, litt treg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Feilslutninger.
I den leseverdige bokmeldingen din nevner du den kjente psykologen Daniel Kahneman. Han har gjort mye for å popularisere teorier som begrunner hvorfor vi har problemer med å treffe rasjonelle beslutninger. Vi har blant annet lett for å legge skylden for ulykker på enkeltpersoner framfor andre mulige forklaringer, som for eksempel teknisk svikt.

Et kjent tilfelle er «Estonia»-katastrofen i Østersjøen der mannskapet først fikk skylden veltet over seg. I ettertid ble det slått fast at baugen hadde en alvorlig feilkonstruksjon.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kahneman og Tversky ble jeg kjent med, i artikkelform, da jeg studerte, og brukte mye av deres tenkning da jeg skrev oppgaven. Så jeg har stor respekt for deres utredninger om rasjonalitet versus behovet for kjappe beslutninger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAnne Berit GrønbechNinaaRmaNdA BaisLisbeth Kingsrud KvistenGeir SundetBjørg L.Sigrid NygaardBerit RDressmyshelfMarianne MBente NogvaPiippokattaHarald AndersenAnne LønøyLars MæhlumHilde H HelsethTralteMargrethe  HaugenKjell F TislevollHarald KElisabeth SveeOleBård StøreDagfinn JakobsenTove Obrestad WøienDemeterLinda Therese BjerkanFrode Øglænd  MalminMarianne  SkageCathrine PedersenTor-Arne JensenGro Anita MyrvangTrude JensenDaffy EnglundToneHilde Merete GjessingFrisk NordvestTine SundalGrete Aastorp