I En uskyldig mann tar John Grisham et skritt bort fra sine fiktive rettssalsdramaer og dykker inn i en virkelighetsbasert beretning om et urovekkende justismord. Boken forteller den gripende historien om Ron Williamson, en talentfull baseballspiller hvis liv tar en tragisk vending når han feilaktig blir dømt for voldtekt og drap.
Grisham vever en kraftfull og rystende fortelling som ikke bare skildrer de tragiske hendelsene rundt Williamsons feilaktige domfellelse, men som også gir et skarpt kritisk blikk på det amerikanske rettssystemet.
Boken er en god blanding av dokumentarisk nøyaktighet og litterær intensitet. Grisham formidler kompleksiteten i saken med stor innsikt og empati. En bok man blir både sint og oppgitt over. Dette er en bok som både vil engasjere og provosere, og som gir et viktig bidrag til debatten om dødsstraff, rettssikkerhet og justismord, og en hyllest til dem som kjemper mot urettferdighet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Ja, det boken er veldig gripende. Leste den for mange år siden og den sitter fremdeles i min hukommelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det var den. Skal se dokumentaren på Netflix nå, du finner den som The innocent man. Håper den er like god som boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg abonnerer ikke på Netflix så det vil være Amazon.com som nærmest til å leie film. Interessant å vite at boken er blitt filmatisert og med Tom Selleck - så hjertelig takk :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg visste ikke at den var filmatisert, jeg ser dokumentaren som er basert på boka med autentiske opptak fra avhør og med etterlatte. Her er et lite klipp: https://www.youtube.com/watch?v=v__P7NJzXCk

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmmm jeg ble visstnok litt forledet angående filmen. Søkte på An Innocent Man John Grisham og fikk opp flere alternativer, deriblant nevnte film - men saken er den filmen (1989) ble laget før boken ble utgitt i 2007. Det var min første tanke da jeg våknet opp i dagen. Må ha vært utrolig trøtt siden det faktum ikke slo meg underveis. Har ikke sett filmen så om den handlet om personen i boken eller ei kan jeg ikke gå god for. Amazon.com har en drøss med filmer å leie, tipset jeg fikk fra venner på Ravelry en tid tilbake. Så beklager. Sitter her og småflirer at den tanken ikke slo meg at når man søker så får man opp mye annet i tillegg som kan minne om søkenøkkelen man legger inn.

Hvor mange av Grisham's bøker er blitt filmatisert? Sju

The Chamber, The Client, A Painted House, The Pelican Brief, The Rainmaker, The Runaway Jury og Skipping Christmas.

Leser på Wikipedia at :
The Innocent Man (2018) miniseries, 6 episodes > TV

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her en link til An Innocent Man - Prim video på Amazon.com med Tom Selleck i hovedrollen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30Tor-Arne JensenKirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre Hoem