Et fint innblikk i KI's verden og hvordan denne teknologien har blitt til, utviklet seg og hvordan man tror den kommer til å utvikle seg i fremtiden. Det er mye spennende i denne, men også mye abstrakt for en som ikke helt fatter hvordan "0" og "1" egentlig fungerer i dataspråket og hvordan det til slutt skaper det vi ser på skjermen vår. Dermed blir modellene som blir pekt på her desto mer abstrakte selvom forfatteren prøver å forklare dem på en enkel måte. Noe var allikevel enklere å fatte enn noe annet når det kom til hvordan disse algoritmene og innlæringsfunksjonene fungerer og hvorfor de fungerer. Folk flest vil kanskje forstå dette på overflaten, men så fort man skal dykke dypere inn i materien så vil man slite og det hele virker heller mer magisk.

Hvis du er datakyndig og forstår deg på programmering og den slags så vil denne nok gi mersmak. For meg som ikke er helt på det nivået ble dette allikevel en helt grei innføring i KI, litt bedre enn boken "Kunstig intelligens" av Per Kristian Bjerkeng, siden Inga Straüme bl.a. skriver noe mer rundt ChatGTP. Ellers skriver de noe rundt det samme selvom Straümes bok er noe nyere og oppdatert. Neste bok i KI-rekken er "Knekk Chat-GTP koden" av Bjerkeng.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Takk for tips. Jeg lånte denne etter å ha sett omtalen din. Jeg leser og funderer så hjernen min koker. Det er superinteressant, selv om jeg bare får et overfladisk overblikk (og litt hodepine) så er det faktisk et overfladisk overblikk mer enn jeg hadde fra før.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bare hyggelig. Fint at omtalen min kunne være litt til hjelp av bokvalg :) Lykke til med resten av lesingen og håper du blir noe klokere på området.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hufsamor jeg har ikke lest boken, men har lest andre bøker som setter meg i samme tilstand. Da tar jeg for meg andre forfattere som omtaler samme tema. Der noen skriver mellom linjene, får andre det fram i klarere tekst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Smart

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for den nyttige sammenlikningen av to viktige KI-bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar h