Preston tar i dette heftet opp hva ordet "jorden" peker til i Kolosserbrevet 3:1-2. Her viser han ut fra konteksten at det er snakk om landet Israel og de sentrale ritualene innenfor jødedommen som er det jordiske, og hva denne forståelsen har å si for vår forstelse av Bibelen. Han viser også til hvordan Paulus advarsler mot vranglære ikke peker på gnostikerne, som han mener først var en trussel i andre århundre og ikke enda på Paulus tid, men mot de som mente at i tillegg til troen på Jesus så måtte hedningene bli omskjært og det som fulgte med.

Dette er en god og lettfattet bok om et tema man kanskje ikke tenker så mye over men allikevel relevant for vår forståelse av Guds Ord. Man trenger ikke være preterist for å få noe ut av denne. Dette er kanskje den boken jeg har lest av Preston som har minst med preterisme å gjøre, selvom den sånn indirekte berører temaet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HeddaMIngunn SKirsten LundSynnøve H HoelHarald KVannflaskeBjørn SturødJane Foss Haugenandrea skogtrø egganTove Obrestad WøienEvaTor-Arne JensenFrode TangenKristine LouiseTheaLailaMorten MüllerThereseHilde H HelsethReadninggirl30SolveigKaren RamsvikGunillaBeathe SolbergLabbelineHeidiHeidi HoltanMetteRuneEli HagelundMarit HåverstadBertyVibekeLaila StenbrendenBerit B LieMonica  SkybakmoenLars MæhlumChristin SillibakkenStine SevilhaugMona Hagen