Artig liten bok om små og store ting som skjedde året jeg ble født. Her var det mye jeg ikke visste, og som overrasket meg.

Tenk at det var først i 1990 at arverekken i kongehuset ble endret ved lov, slik at en prinsesse fikk samme rett som en prins til å arve tronen.

Tenk at Magnus Carlsen også ble født da. Det er jo litt kult.

Dessverre døde Roal Dahl samme år. Noe som er kjempetrist.

Men hyggelig var det å lese at dette var året da de kjedelige pastellfargene gikk ut av moten, mens gult, grønt og rødt ble inn. I tillegg blir mikrobølgeovnen allemannseie, tacoshell var et av de hotteste nyordene, Nelson Mandela ble løslatt, og DDR og Den tyske forbundsrepublikken ble gjenforent. Masse positivt!

Ja da, noen kjedelig ting skjedde også. Borgerkrigen i Rwanda starter, men krig har det alltid vært, så det var ikke noe nytt. Det var heller ikke det at Norge kom på sisteplass for syvende gang i Eurovision ("Brandenburger Tor").

Men hvor futuristisk føltes det ikke da Gameboyen endelig kom på det norske markedet? Og at man kunne kjøpe en elektronisk telefonbok for 275 kroner?

Jeg skulle for så vidt ønske at flere av temaene ble diskutert i et større perspektiv, og at forfatteren skrev mer inngående om og konteksten rundt historiske begivenheter, personer, forskning, teknologi, litteratur og lignende, men dette er tross alt ikke en sånn type bok. Den skal være liten, lettlest og med massevis av bilder. Den kunne allikevel inkludert enda flere kategorier, trukket frem enda flere temaer og skrevet litt mer om de tingene som ble inkludert, uten at det hadde virket mot sin hensikt. Det var heller ikke noe ordentlig logisk rekkefølge på ting her, så det ble mer som en oppramsing av tilfeldige greier. Artig var det, men ikke spesielt lærerikt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandNina M. Haugan FinnsonAnniken BjørnesPiippokattaEster SIngunn SPer LundEllen E. MartolAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiAKirsten LundLailaAnne Beth Amdal VoldHildaAvaClarityReadninggirl30Tor Arne MyklebustTinaBerit RTrude JensenbeaverkriekDaffy EnglundRolf IngemundsenHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldIna Elisabeth Bøgh VigreOdd HebækmarithcMalinn HjortlandRandiBeathe SolbergJorund KorbiPilarisKjerstiFrank Rosendahl SlettebakkenThomas Røst StenerudTanteMamieAnniken RøilHarald KHanne Kvernmo Rye