Maksim Gorkij er regnet som en av de største russiske forfatterne og «Min barndom» blir betraktet som hans aller beste bok.

Forfatteren ble født i et fattig og brutalt Russland i 1868, og boka er en selvbiografi som omhandler årene fra han er 5 til han er 10 år.

EDIT:
Jeg fikk lov av en annen bokelsker å legge inn hans omtale av boka også, så her kommer en omtale til:

Akkurat den boka er kanskje den beste boka jeg har lest. Den er for meg en klassiker i russisk litteratur med stor K.

Romanen skildrer Gorkijs barndom fra hans fødsel til han er omtrent elleve år gammel. Etter at Aleksejs far dør, (hans riktige navn) flytter han med sin mor til besteforeldrene på morssiden. Bestefaren er en streng og voldelig mann, mens bestemoren er kjærlig og mild, og hun blir en viktig person i Aleksejs liv. Gjennom bestemoren får Aleksej en tidlig innføring i russiske folkesagn og religiøse historier, som påvirker hans senere litterære verk. Romanen gir et realistisk bilde av livet blant de fattige i Russland på slutten av 1800-tallet.

Gorkij hadde et komplekst og ofte fiendtlig forhold til tsaren og det russiske tsarregimet. Han skrev om de fattiges lidelser og urettferdighetene de ble utsatt for under tsarens styre. Av den grunn ble han sendt i eksil til Capri i Italia.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Takk for tips. Nok et hull tettet. Var innom en bruktbutikk og fikk med meg den nevnte boken pluss Artamonovs verk I-III & Min universitetstid

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Egil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergDemeterBerit RKirsten LundAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikPiippokattaMarenMarianne AugustaritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin Høyland