Er det noen som brenner inne med gode anbefalinger til romaner, gjerne historiske, der livet på havet er en rød tråd? Synes også det er spennende med historier fra virkeligheten om forlis og maritime krigshendelser. Bøker jeg liker i denne gaten, eller fjorden, for å nevne noen er: En sjøens helt, Vi de druknede, Jomsvikingen, Morfar pustet med havet, Robinson Crusoe, Full storm! og Bare en kom tilbake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Jeg glemte helt alle bøker skrevet om Titanics forlis. Klassikeren er jo «A night to remember». «Tre timer der rystede verden» er også svært god - type bok som er umulig å legge fra seg. «The ship that stood still» anbefales også. Kan nevne mange andre gode bøker om forliset av Titanic.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjekk ut Jack London. Han var en eventyrer som fartet mye rundt omkring og var på flere store seilaser. Tidvis litt gammeldags i stilen, men lettleste bøker.

Har du lest Hornblower-serien?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok fra virkeligheten er "Querinis beretning om et grusomt forlis og opphold på Røst i 1432" av Pietro Querini. En sann beretning om handelsmannen Pietro Querini og hans mannskap som hadde kurs for Flandern, men som kom veldig ut av kurs og havnet til slutt på Røst. En utrolig historie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Haiene den var utrolig bra. Havnet blandt favorittbøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Englandsfarere" av Sigurd Evensmo og "Den gamle mannen og havet" av Earnest Hemingway. Førstnevnte har handling under 2. verdenskrig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil sterkt anbefale The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder av David Grann, om du kan lese på engelsk. Utrolig fengende og spennende roman om livet på sjøen, forlis, overlevelse og intriger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Haiene av Jens Bjørneboe anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En historie fra virkeligheten som jeg leste for flere år siden og den sitter enda var :
En uskyldig mann, en sann historie om mord og justismord
av John Grisham
En historie om Ron Williamson, baseballstjerne som i 1987 ble arrestert og tiltalt for overlagt drap. Alle fysiske bevis manglet, men Williamson ble likevel dømt til døden av en jury som ikke likte ham. I 1994, etter tolv år i dødscelle, ble han renvasket av en DNA-analyse.

Bøker om sjørøveri :

Torbjørn Ødegaard :
Jeg manglede intet uden Friheden
Tyrkerranet

Steinunn Johannesdóttir :
Bortføringen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den gamle mannen og havet av Ernest Hemingway ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje du kan falle for denne historien fra virkeligheten, det handler om det uforståelige forliset til et hurtigruteskip. Boken heter: «Mayday fra "St. Svithun"»

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje De usynlige av Roy Jacobsen kan være noe?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Pernille GrimelandBente NogvaVannflaskeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde H HelsethKarin BerggretemorTanteMamieChristoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødAnne Berit GrønbechBerit RbrekAvaLisbeth Marie UvaagMorten MüllerLinda RastenThomas KihlmanDressmyshelfEllen E. MartolJBRoger MartinsenTherese HolmEgil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StøreReidun Anette AugustinLailaHelena E