Eit langt dikt i fri form, utan rim, som skisserer opp mennesket si utvikling frå Big Bang, til livets opphav, jeger- og sanketida, historia si byrjing, dei store kongerika, den industrielle revolusjonen opp til vår tid, alt saman blanda ilag med notida, 8-4-jobbing, forbrukarsamfunnet, sosiale medium, klimasaka, Donald Trump, den du elskar, kona di, borna dine, tenåringsdottera, deg sjølv på sjukeheimen og så vidare. Tidvis så storslagent og vidspennande og kreativt at eg frydar meg, men også alt på ein gong, og dermed litt forvirrande og ufokusert. Det store alvoret er dessutan blanda saman med satire, og eg er ikkje superbegeistra for litteratur og film der humor er blanda saman med det mørke. Mørk science fiction likar eg betre utan for mykje humor.
Å lese Det framande landet er som å råkøyre i ei tidsmaskin som tek deg gjennom heile mennesket si historie frå urtida til i dag, men heile tida er det ditt eige liv. Ei slags Eldre Edda der Tiller er nornen som spinner skjebnen din, leiar deg mot ei ny endetid. Kult Konsept. Kreativt. Som forventa er språket flott, og diktet kler veldig godt nynorsk som målform.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Da synes jeg bokomslaget passer perfekt til innholdet. Det er helt utrolig at Hieronymus Bosch malte det så tidlig som i 1504. Bildet er i virkeligheten en kjempestor altertavle, tror det var i Madrid jeg så det. I bildet skjer også alt mulig og med høy grad av surrealisme. Er du litt interessert i kunst anbefaler jeg å sjekke ham ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, og takk for innspel og tips. Ser at maleriet passar veldig godt som framside på boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandi