Hei dere!

Da er det igjen tid for å velge.
Håper dere som var med i felleslesingen, hadde stor glede av å lese "Triologien"

Det er allerede blitt mars måned, og vi skal i gang med å velge bok for neste felleslesing.
Jeg håper at alle vil delta med gode leseforslag den kommende uken.
Denne gangen skal vi velge nyere verdenslitteratur (Nv16) utgitt etter 2000

Bare de som er registrert i hovedtråden kan foreslå og velge bok.
Det kommer en valgtråd etter forslagsfristens utløp (8/3-24).
Som vanlig kan alle som ønsker det delta i diskusjonene under felleslesingen.

Begrunn gjerne forslaget, og helst med lenke til boka.

Forslagsfrist:
Fredag 8. mars 2024

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Felleslesning våren 2024.
Det har alt kommet flere gode innspill, derfor ingen forslag fra min side denne gangen. Derimot vil jeg be om at Torill oppfordrer oss til å stemme på minst to titler ved avstemningen, slik at vi sikrer oss bredest mulig oppslutning om boka vi velger oss.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg foreslår romanen Olive Kitterigde, av Elizabeth Strout, som kom ut i 2008. Hun fikk Pulizerprisen for denne. Jeg har lest flere av hennes bøker tidligere, og liker dem veldig godt.

Boka skal være en skildring av ulike menneskeliv på godt og vondt, og illustrerer gjennom ulike historier hvor komplisert det er å være menneske.

Nrk skriver i sin anmeldelse av boka: "Innsikten i helt alminnelige og sårbare menneskers liv er ubehagelig, men gjør godt. For det er så mye gjenkjennelse her, både i Olive-skikkelsen selv, og i de mange andre småbyborgerne, som pusler rundt med livene sine som best de kan og som må hanskes med sjalusi, svik, utroskap, savn eller sorg."

Boka resulterte også i en serie ved samme navn, som vant 8 Emmys, og den lå på New York Times bestselgerliste.

Elizabeth Strout har senere skrevet flere bøker om Lucy Barton. Hun har etablert seg som en av den amerikanske samtidslitteraturens mest egenartede stemmer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg foreslår Flaskehagen av den moldovske forfatteren Tatiana Tibuleac.

Forlaget skriver: Flaskehagen er en fortelling om søken etter språklig og kulturell identitet og koblingene som forener oss med fortiden vår. En roman om en verden på den bevegelige grensen mellom stagnasjon og oppløsning, mellom Russland og Europa, mellom kamp og død. Flaskehagen er på mange måter romanen til en hel generasjon østeuropeiske kvinner og en fortelling like autentisk som den er overraskende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mitt forslag denne gangen er Fjellene synger av Nguyễn Phan Quế Mai. Jeg lette i utganspunktet etter en bok fra Australia, men havnet på denne. Jeg leser så alt for lite fra Asia, Australia og Afrika og ønsker å dytte nisselua litt lenger oppover. Vietnam er ganske ukjent for meg, og det er godt å løfte blikket iblant og bli kjent med andre kulturer.
Jeg kjenner ikke til forfatteren fra før, men her står noe om henne og boka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mitt forslag til lesesirkelen:

Jeg har blitt anbefalt den amerikanske forfatteren Joyce Carol Oates. Har hatt lyst å lese noe av henne lenge. Mitt forslag denne gangen blir derfor:

Svart jente / hvit pike av Joyce Carol Oates
(Engelsk: Black Girl/White Girl (P.S.) )

Svart jente / hvit pike er i følge NRK en svært god roman.
Her er Nrk sin anmeldelse

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er i gang med å lese Marilynne Robinsons Gilead-kvartett. Er ferdig med 3.bok nå, Lila, som også var med i Oprahs bokklubb. Men den beste og vakreste boken hittil er den første, Gilead, og den foreslår jeg. Den er til og med på Mammutsalget. Alle fire bøkene kretser om to aldrende frikirkelige prester og omhandler noenlunde samme epoker. Men hendelsene fortelles av forskjellige hovedpersoner. Leser gjerne den første boken om igjen nå som jeg har hendelsene fortalt av flere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TReadninggirl30FindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoann