For de av oss som vet lite om kolonihistorien til europeerne utenom de mest kjente som India, Australia osv. gir denne boka en kort, men god innføring i en kolonis historie. Tysk Sydvestafrika, i dag Namibia, var et av de landene som var så uheldig å bli interessant for europeerne og tyskerne som ikke hadde mange kolonier grep begjærlig sjansen og besatte Namibia med en voldsbruk som kun ble overgått av den belgiske okkupasjonen av Kongo under kong Leopold.
Da tyskerne tapte den første tyskerkrigen ble også kolonien overtatt av de allierte under mandat fra FN til England som i praksis ble håndtert av Sør-Afrika under apartheid!
En bok jeg anbefaler for alle historie- og samtidsinteresserte hvor folkemord er tema. Dessverre så altfor aktuelt i dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Cathrine PedersenHarald KTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageAnne-Stine Ruud HusevågGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiEllen E. MartolIngeborg GPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødLogikaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik Vale