Boka handler om hvordan vi arver våre foreldres vaner og væremåter, også de vi mislikte da vi sjøl var barn, da vi sjøl var en av "de små jentene". Karaktertrekk og fakter og rigide regler for hva som er lov og ikke lov, og om åssen ting skal gjøres og ikke gjøres, overføres dermed også til våre egne barn. Du vil ikke bli som mora di, men blir det likevel og får dårlig samvittighet for det. Alt det du ikke ville bli, blir du. Alt det du ikke ville si, sier du. Alt det du lovte deg sjøl at du ihvertfall ikke sku gjørra når du sjøl blei stor, gjør du.

I formen framstår hele romanen som et langdikt, med hyppige linjeskift og ujevn høyremarg, redusert bruk av skilletegn, korte kapitler. For meg funka dette grepet godt, det akselererer lesningen, gjør at jeg kaster meg fra linje til linje, og fra side til side.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

FriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louisemay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise Selnes