Denne boken tiltalte meg, fordi jeg har vokst opp i det ytterste nord og jeg syns det ville være unikt å reise tilbake til år 1599. Det er liten tvil om at det ligger mye arbeid bak en bok som denne, og det er imponerende i lese om aktiviteten i nordområdene på denne tiden og om besluttsomheten til den purunge kong Christian.

Forventet meg nok litt flere detaljer i beretningene, men jeg glemte vel et øyeblikk at tastaturet ikke var oppfunnet. Det de to følgesvennene har skrevet ned er ganske ulikt, og det gjør også fortellingen mer interessant. Her kan man lese om alt fra planter og dyr til forhandlinger om hav- og landområder og rettigheter i nord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Har prøvd å finne boken uten hell. Heldigvis fant jeg en link som førte til at jeg kunne laste ned pdf versjon av boken. (linken finner man på https://munin.uit.no/handle/10037/959 )

NrK har en artikkel fra 2005 om boken

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaTor-Arne JensenLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteHanne Kvernmo RyeChristin SillibakkentuhamreHarald KTrude JensenKirsten LundReadninggirl30Lars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud Husevåg