På landsbygda i India er jentebarn lite verdsatt. Det er gutter blir ansett som verdifull arbeidskraft på gårdene, og som skal føre slekta videre. Fattigdom gjør også at det er vanskelig å forsørge flere enn et barn. Derfor blir det utført drap på jentebarn i fattige familier. Vi følger i denne boka ei mor som adopterer bort sitt jentebarn, og en amerikansk familie som adopterer jenta.
Jeg hadde forventet at boka skulle være trist, ut i fra temaet. Den er trist i starten ja, men ellers er det lettlest sommerlektyre som jeg har hatt med meg på stranda i sommer. Det er jo en sårhet hos begge mødrene, den ene som måtte gi fra seg sitt barn, og den andre som ikke kunne få egne barn og ikke føler hun strekker til i rollen som mor til et barn som ser annerledes ut enn henne selv. Forfatteren er født og oppvokst i Canada ser jeg, så det er vel en bok sett fra vestlige øyne mer enn fra indiske øyne.
En lettlest og fin bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethBeathe SolbergLailaKirsten LundNtotheaalpakkaNorahSynnøve H HoelIngrid HilmerBeate KristinAgnete M. HafskjoldTor-Arne JensenHarald AndersenTine Sundalanniken sandvikBirkaHildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorStig TTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad WøienDinaCarine OlsrødReadninggirl30TanteMamieLilleviIvar SandGrete Aastorpgretemor