Joseph Roth er ikke bare kjent for allerede nevnte Radetzky-marsjen, Den falske vekten (for øvrig filmatisert) og Den hellige dranker, men også De utålmodige av hjertet. Sistnevnte er en fantastisk roman lagt i Østerrike-Ungarn før Den store krigen (omtrent alle Roths noveller og romaner er satt i en nostalgisk fortid som umiskjennelig ligner på det samme Østerrike-Ungarn som Zweig skriver om i Verden av i går). Det er kanskje ufint av meg å røpe noe av plottet, så jeg lar være. Kan likevel si at den er drivende spennende! Jeg satt som fjetret foran boksidene mens jeg var på ferie, og enset ikke omgivelsene. Jeg er usikker på om denne er å låne på biblioteket, men jeg krysser fingrene. Min egen utgave kjøpte jeg av en her inne på Bokelskere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Tusen takk for godt forslag!
Men "De utålmodige av hjertet" må da Stefan Zweig få æren for :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en blødme av meg! Her har jeg surret noe veldig i går kveld! Ikke rart at De utålmodige av hjertet ligner på Zweig, det er jo tross alt Zweig som har skrevet den.

Vil også anbefale Evige øyeblikk. Av Zweig, altså (denne gangen er jeg helt sikker på at det er Zweig).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ha, ha, ja det fort gjort. Så husker vi da det!
Takk for enda et godt forslag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserHarald KAnne-Stine Ruud HusevågJane Foss HaugenKjell F TislevollKirsten LundMarteHilde VrangsagenEivind  VaksvikellinoronilleMona AarebrotJoakimMargretheReadninggirl30Martine GulbrandsenNina SolåsRandiALailaGladleserJoannNinaToveBeathe SolbergNeraBjørg L.Synnøve H HoelTine SundalElisabeth SveeLinda NyrudKaren PatriciaKristinalpakkaRisRosOgKlagingTorill RevheimConniePirelliGro-Anita RoenJakob Lund KlausenFredrikCecilie69