Denne rørende historien med en heroisk rollebesetning av karakterer, er en må-lese for alle som er liderskapelig opptatt av dyreliv og ville steder. Dette er den medrivende og opplysende historien om den australske forfatteren Anthony Hams ekstraordinære reise inn i løvenes verden. Hjemsøkt av ideen om at de kan forsvinne fra planeten i løpet av vår levetid, våget han seg dypt inn i den afrikanske villmarken, og snakket med lokale stammefolk og aktivister så vel som til rangeeiere, vitenskapsmenn og naturvernere om hvorfor løver er nær utryddelse og hva som kan gjøres for å redde dem. Anthonys livfulle historiefortelling vever sammen naturhistorie, eldgamle lore og tverrfaglig vitenskap for å vise oss en verden der menneskelig befolkning vokser; der løver og urfolk kjemper ikke for suverenitet over landet, men for deres eksistens. I denne gripende og avgjørende boken bringer Anthony Ham Afrika, dets folk og dets truede løver frem i lyset.
I dag finnes ca 20000 løver - innen 2050 kan de være utryddet. I 1950 fantes kanskje så mange som én million løver i det fri.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Hei Robin. Jeg lurer på om det er noen organisasjoner eller lignende som jeg kan støtte mtp å hjelpe kattedyrene fra utryddelse? De tallene du legger er rett og slett hjerteskjærende å ta innover seg, og jeg vil hjelpe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes mange organisasjoner som jobber med dette. Når jeg får dette spørsmålet bruker jeg å henvise til WWF. Bli en WWF-fadder. Hos dem gir du det du selv ønsker, og de arbeider for å redde alle utryddingstruede arter. Du kan lese mer her: skriv lenkebeskrivelse her

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Når jeg leste dette, tenkte jeg å utbasunere noe: dette var jævlig trist å få innblikk i for å bruke nordnorsk språktale. I tillegg vil jeg si takk for at du informerer oss som ikke kjenner de store kattedyrene situasjon så godt. Huskatt er det jeg kommer nærmest.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis alle var like beskyttende ovenfor sine huskatter og andre kjæledyr, hadde det kanskje ikke trengtes slike som Anthony Ham og andre som prøver å redde de store kattedyra :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei. Jeg er interessert i hvor mye klimaendringene påvirker dette. Kan du beskrive den faktoren?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei. I Afrika er langvarig tørke en alvorlig trussel for løver ettersom tørke reduserer mengden mat som er tilgjengelig. Nasjonalparkene Tsavo og Nairobi i Kenya, Mkomazi- og Serengeti-parkene i Tanzania, Quirimbas- og Gorongosa-parkene i Mosambik, Krüger nasjonalpark i Sør-Afrika og Kahuzi Biega-, Salonga- og Virunga-reservatene i Kongo er alle utsatte.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for svar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lene AndresenGro-Anita RoenIngunn SHarald KIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerDemeterSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalKirsten LundEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangStig TmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenTorill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahAkima MontgomeryHeidi Holtan