Dette hørtes rett og slett litt skummelt ut. Det kan umulig være plass til annet i ditt liv enn bøker/ lesing. Du sier selv at det kan være tvangshandlinger.. og det er vel nærliggende å tenke det. Hva med å trappe ned. Sette av noen timer pr dag til å gå ut, treffe folk, være litt tilgjengelig/ omgjengelig. Ellers er det selvfølgelig imponerende at du har lest så mange bøker. Håper du får til en gyllen middelvei. Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Prøva å trappe litt ned ja sjølv om det er vanskeleg, er nok sosial til tider men det hadde vel ikkje gjort noko om eg prioriterte dette meir. Ein gylden middelveg ja det hadde vore noko. Prøver stadig.. Takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser annelingua har kommet med et godt råd, men det spørs vel om det vil slå riktig ut. Høres som om du er litt avhengig, så det kan bli som å sette en alkholiker til å jobbe på polet ;) uten sammenligning forøvrig. Litteratur er jo for det meste bra, men ødelegger det livet dit kan det jo være lurt å se om du kan kontrollere dette. Du ser relativt ung ut og isolasjon er kanskje ikke det beste i en tid hvor du skal leve livet, prøve og feile, og selv erfare mye av det du leser om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mmmm - tror ikke vi skal være så bekymret uten å besitte inngående kjennskap til den godeste Frøysdals indre og ytre liv. På den ene siden så tenker jeg at det er da ikke så uvanlig - snarere tvert i mot - å gå fullstendig opp i noe når man er sånn ca. rundt de tyve. Hadde han vært fotballidiot, eller skiatlet med VM i langrenn innen rekkevidde, hadde du vel neppe blitt like bekymret over hans altoppslukende interesse, Ann Christin?

På den annen side tenker jeg tilbake på f.eks. forfatteren Tove Nilsen, som selv har beskrevet (jeg tror det var i Skrivefest, men jeg kan huske feil der) hvordan hun som syttenåring(?) droppet ut av videregående for å få tid til å lese. Rektor var overbevist om at den unge Tove var gravid... Den mistanken tror jeg aldri Dagens næringslivs bokanmelder Bjørn Gabrielsen har vært utsatt for, men han har tilsvarende "redegjort for" (blant annet i boken Lutefisk på prærien, tror jeg?) hvordan han har minimalt med formell utdannelse, fordi han har brukt mest mulig tid til å lese.

Ikke at jeg på noen måte vil tale mot formell utdanning, tvertimot (jeg kunne blitt evig student, om bare jeg hadde hatt råd til det, men nok om dét), men altså: enormt bokkonsum hos en tyveåring eller så er ikke det verste jeg kan tenke meg. Vil til og med påstå at han har vel så gode muligheter for å utvikle samfunnsforståelse og sosial innsikt som en tulling som flyr på skauen året rundt med ski og rollerblades for kanskje en dag å få en metallplate hengende i bånd om halsen... ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Siden dette nettstedet omhandler bøker og folks interesse for det møter en ikke så mange "forballidioter" eller andre "ekstreme" interesser her inne. Jeg hadde nok reagert på annen ekstremutfoldelse også, men å stenge seg inne/ isolerere seg vil for meg være mer ekstremt enn å være ute i naturen/ spille fotball og annet en kan gjøre i fellesskap med andre. For det er det jeg prøver å poengtere- Isolasjon over lengre tid selvpålagt eller ikke kan umulig være heldig. Å lese 2000 bøker på ett år vil si mer enn fem om dagen. Forstår ikke at det er mulig. Den godeste unge Frøysedal er nok en klok og oppegående mann og finner nok ut av dette, men han har bedt om råd/ hjelp og jeg formidlet mine tanker.

Må forøvrig si at du, Annelingua, viser relativt stor intoleranse for andre typer "ekstrem"interesser enn bøker, "fotballidioter" og "tulling som flyr rundt i skauen.. " Litt åndssnobberi som ikke er særlig sjarmerende;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jaja - jeg får vel stå ved at jeg er åndssnobb. Det måtte vel komme frem før eller siden, antar jeg. Som du skjønner, ønsker jeg meg hverken fotball eller nye ski til jul. Kanskje jeg skulle ønske meg litt sjarm i stedet? Hvis noen har noe å avse, altså?

Må forøvrig si at du, Annelingua, viser relativt stor intoleranse for andre typer "ekstrem"interesser enn bøker

Glemte nesten å presisere at mitt poeng var å trekke en parallell til andre typer "ekstrem"interesser enn bøker - tanken bak var at slike "besettelser" svært ofte er intense i en periode, og for de aller fleste avtar de vel over tid, etter som man blir eldre og klar for "et mer variert liv". Det er helt ålreit å være oppslukt av noe - det er faktisk mest synd på dem som ikke har evnen til å gå fullt og helt opp i noe, uansett om det er bøker eller skismøringens finesser, eller noe helt annet - men det er nå igjen bare min mening, som igjen er en smule spissformulert. (Auda - det er vel kanskje spissformuleringene som var problemet i forrige runde? - jeg skjønner det nå! Tror jeg.)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Vidar RingstrømLailaNicolai Alexander StyveJarmo LarsenKari-AnneKirsten LundMarit MogstadKjersti SAud- HelenMads Leonard HolvikTine SundalTor Arne DahlGladleserCecilieG LMaikenMarenHilde H HelsethMorten MüllerBjørg Marit TinholtPiippokattaSvein Erik Francke-EnersenHarald KHilde VrangsagenqweeksilberFarfalleBerit B LieBenedikteAnniken RøilMarianne NordeideIngvild STorill RevheimGunillaLeseaaseSynnøve H HoelJakob SæthreIreneleserVannflaskeHanne Kvernmo RyeEmil Christiansen