Mulig det er snakk om de som ikke ble flyktninger. Israel har kun blitt utvidet fordi palestinerne og araberne sa nei til tilbud om land. Hvorfor? De vil ikke at Israel skal eksistere. Hvorfor er det krav om at disse flyktningene skal få flytte tilbake til Israel? Det har aldri skjedd andre steder i verden og da vil landet til jødene opphøre. De vil da bli undertrykt. Det var forresten flere jøder i arabiske land som ble fordrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det er et etablert prinsipp i internasjonale lover og konvensjoner at flyktninger har rett til å returnere. De aller fleste land i verden, inkludert Israel, har underskrevet på dette. Så spørsmålet om Israels ansvar er udiskutabelt. Basert på internasjonal rett og FN-resolusjoner er retur, eller i hvert fall kompensasjon, en korrekt løsning. "Landet til jødene"? Er det ikke like mye palestinernes land? Og hvem undertrykker hvem i dag? Enhver som vil se, ser jo at det er det mektige Israel som undertrykker den palestinske sivilbefolkningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor har du det fra at Israel har underskrevet på dette pluss de aller fleste land i verden?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis flyktningene får returnere vil Israel opphøre å eksistere som stat. Gi et eksempel på at flyktninger har fått retunere? Palestinerne fikk Jordan og tilbud om land i det som ble igjen, men de sa nei. De blir ikke fornøyd før Israel opphører å eksistere. Arabere i Israel har det bedre enn i arabiske naboland. Israel trakk seg ut av Gaza. Hva fikk jødene som takk? Rakettangrep. Jødene varsler sivile når de skal bombe som svar på rakettangrep.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeStig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn Christin