Det var som kjent kjernen i Hertzels ide. Sionismen var til å begynne med lite populær i ledende jødiske kretser og var lite målrettet. Uenighet. om hvor hjemlandet skulle ligge var det også en stund. Til å begynne med var den verdslig, men senere fikk vi også en religiøs sionisme. Her hjemme har vi også kristen-sionisme. ALLE har krav på å bo innenfor trygge grenser. INGEN har rett til å stjele andres land for å få oppfylt et eksklusivt krav. Å påpeke det er ikke antisemittisme.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Som sagt vil jeg ikke kalle mindre enn 0.2 av den arabiske verden for stjålet land. Det har alltid bodd noen jøder i Israel. Stort sett i Jerusalem. De fleste palestinerne kom mellom 1. og 2. verdenskrig, men noen har bodd der i generasjoner. Reiseskildringer av området før jødene kom viser at området var ørken. Det bodde bare noen beduiner der. Araberne fikk 77% av området som ble til Jordan selv om de ikke hadde krav på det i følge folkeretten. Av området som ble igjen ble palestinerne tilbudt område, men de sa nei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det du skriver her motbevises av flere israelske forskere. Forskningen deres viser at Palestina gjennom århundrene var et blomstrende arabisk samfunn heller enn en ørken - hovedsakelig muslimsk, for det meste et landsens, men med pulserende urbane sentre. Palestina under osmansk styre var et samfunn likt de omkringliggende arabiske samfunnene for øvrig. Palestinerne hadde lett for å komme i kontakt med andre kulturer. Palestina begynte å utvikle seg lenge før sionistbevegelsen kom. Mellom 1690 og 1775 ble byene Haifa, Shefamr, Tiberias og Akko modernisert og revitalisert. Der var en rik jordbruksindustri som betjente småbyer og historiske byer. og en befolkning på en halv million like før sionistene innvandret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

At israelske forskere sier dette er ingen garanti for at det var sånn. Det er for eksempel påvist at de norske forskerne Jørgen Jensehaugen og Hilde Henriksen Waage tar feil. Jeg stoler på reiseskildringer fra området. Det du skriver er arabisk propaganda. At det var et palestinsk folk ble oppfunnet rett etter seksdagerskrigen. Før det var var jødene kalt palestinere. Det sier også arabere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.