Det finnes flere utgaver av Øverlands Samlede dikt. I et trebindsverk fra 1947 er «Vestre gravlund» gjengitt i 1. bind, side 39-40, i sin moderniserte form. Diktet inngår i avdelingen «Den ensomme fest», som var tittelen på Øverlands første utgitte diktsamling (1911). (Tilføyelse: Et fjerde bind med samme utforming som de tre bindene fra1947 ble utgitt 1961).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg var innom Nasjonalbiblioteket og sjekket "Den unge Øverland" ved Jens Bjørneboe. Der fant jeg diktet Vestre gravlund.

Her var der også flere dikt som ikke var tatt med i "Samlede dikt" 1911-1940. Må si at jeg ble litt paff. Er det en Samlede diktsamling i to bind så forventet jeg at alle ville være der, for det hentyder jo tittelen på bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

OleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnieBjørn SturødGrete AastorpAnneWangritaolineJohn LarsenKirsten LundToveHeidi HoltanAliceInsaneBente NogvaVannflaskeLinnTurid Kalvatn SchøyenBjørg L.Harald KTone SundlandRaymonIngvild SSigrid NygaardBeathe SolbergPia Lise SelnesHarald AndersenSolveigFindusLilleviTheaIreneleserInger-LiseTine SundalReadninggirl30William BillisonLailasiljehusmorTor-Arne Jensen