Da er det tid for å komme med forslag til neste kategori etter å ha lest "Landstrykerne" i lag. Har du mere å si om den boken så kan du gå til tråden her.

Neste kategori er:
Eldre verdenslitteratur (Ev), utgitt før 1976

Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.

Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå og velge bok
(Det kommer en valgtråd etter forslagsfristens utløp)
men alle kan delta i diskusjonen under felleslesingen.

Begrunn gjerne forslaget, og helst med lenke til boka.

Forslagsfrist:
Tirsdag 18.april 2023

På grunn av manglende forslag til fristen, utvides den til Søndag 23/4. kl. 18:00

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

[ Slettet av bruker ]

Det har vært forholdsvis få franske forfattere i lesesirkelen hittil. Jeg vil derfor foreslå Gustave Flaubert: L'éducation sentimentale med den norske tittelen: Frédéric Morceau: en ung manns historie Boka ble først utgitt i 1867 med en ny norsk oversettelse i 1997. Vi følger hovedpersonen Frédéric i en turbulent periode i fransk historie fra 1830 til 1852.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for utvidet forslagsfrist, Torill 🤗

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt forslag er Mesteren og Margarita av Mikhael Bulgakov.

Romanen er skrevet over flere år frem til Bulgakovs død i 1940, og kom først ut i Sovjetunionen langt senere. Denne kan beskrives både som historisk roman, krimroman, satire, farse, dannelsesroman, modernisme osv.

Handlingen er lagt på to tidsplan: Moskva på 1930- tallet og Jerusalem i tiden før påskeukens hendelser på 30-tallet e Kr. Vi møter både forfattere, redaktører, Satan, Pontus Pilatus med flere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mitt forslag er Northanger Abbey av Jane Austen.

Personlig har jeg lyst til å lese den i en ny nynorsk utgave fra Skald Forlag:

«En 200 år gammel dame har sjarmert meg i senk. Jane Austens Northanger Abbey presenteres på norsk for første gang i en nydelig nynorsk oversettelse signert Marie Nedregotten Sørbø.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Jane Austen er av ein av dei mest lesne engelske forfattarane opp gjennom tidene og er kanskje mest kjent for romanen Pride and Prejudice, men også Northanger Abbey vert rekna som eit av hovudverka hennar.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har gått hus forbi hos meg at det var ny forslagsrunde. Vi har hatt mange gode forslag tidligere, så jeg kikket litt på de. Vil foreslå Med livet foran seg av ´Emile Ajar. Både boken og forfatteren virket interessante.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei
Husk å legge inn forslag til neste runde.
Har kun kommet inn et forslag for et nytt medlem.
Vi "gamle" må komme på banen.
Jeg kan utvide tiden hvis der er behov for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nytt medlem Robin har foreslått "Døde sjeler" av Nikolaj Gogol

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

mgeTheaKaren PatriciaCarine OlsrødTuridmajaSolIvar SandTjommiEileen BørresenIngeborg GritaolineTone SundlandBjørg  FrøysaaKirsten LundEgil StangelandsomniferumBeathe SolbergAmanda AIreneleserMarianne  SkageGrete AastorpHanneTine VictoriaLailaAnniken RøilMonoiskTove Obrestad WøienAneLisbeth Marie UvaagTatiana WesserlingJBRandiAnne-Stine Ruud HusevågNina SolåsRufsetufsaPer Åge SerigstadMarit AamdalNtotheaLilith NagelMorten Jensen