Når jeg leser all omtale og resyme av denne boken så lurer jeg på om de har lest samme bok som meg...?? Her står det at boken er "bittersøt" "gripende" "romantisk" osv.
Jeg syns denne boken var rå, hjerteskjerende og grusom. Størstedelen omhandler Tyskernes okkupasjon av Frankrike, og hvordan kvinner og barn klarte å overleve. Barn blir skutt, menn hengt i lyktestolper. Soldatene voldtar og dreper. Renser vekk alle jøder på de grusomste måter. Det er så voldsomt at historien om den unge damen som fører amerikanske piloter over fjellene og tilbake til de allierte, blir nesten borte i all tragedien. Ettersom det pågår en krig i Europa nå er jo denne boken også skremmende aktuell.
Boken er godt oversatt og har lite eller ingen skrivefeil. Det er jo et pluss.. OG.. jeg har blitt interessert i å finne ut mer om okkupasjonen av Frankrike. Var virkelig Tyskerne så grusomme.. !?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag