Nå haster det for 3-ukers ferie står for døren, og jeg har hatt lesetørke minst like lenge. Jeg er en kresen, men likevel allsidig leser. Ønsker noe seriøst, dog ikke for tungt, gjerne med snert og humor. Såkalt pallelitteratur, dvs. bestselgere, og spesielt nye, norske sådanne, faller sjelden i smak hos meg. Kan noen inspirere meg :-)

Tusen takk for alle tips!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Hei, Lillevi! For en samling du har av bøker ! Kjente og kjære titler for mange av oss. Men , én bok ser jeg ikke hos deg. Nemlig en bok jeg aldri blir klok på, men som jeg stadig må bla i, håper du kan være med å løse gåten om Billy Pilgrim? Boken er SLAKTEHUS -5 eller Barnekorstoget (En pliktdans med døden".
Høres ikke ut som noe med snert og humor, spør du meg. Men titlene bedrar . Dette -etter min mening- sjeldne verket kom ut på Gyldendal i 1970. Betegnet som "science fiksjon " og det er sjanger som ikke har vært særlig interessant for meg, ikke for deg heller , tror jeg. Men akkurat du må være så observant leser at du gjennomskuer hva som ligger til grunn for denne farsen, eller morsomme tragedien . Forfatteren er selvfølgelig Kurt Vonnegut jr. Boken ble filmatisert , noe jeg trodde ikke gikk an. Det gjorde det heller ikke. Etter min fattige mening. Boken er som regel best. NB: Dette er en bok jeg ikke anbefaler til " hvem som helst" . Men, til en som har lest alt: Prøv den! Uansett ha et godt leseår og en god ferie. mvh. Den gamle mannen VED havet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En stor takk til deg Rolf for at du inspirerte meg til å lese "Slaktehus 5" av Kurt Vonnegut. En opplevelse jeg ikke ville ha vært foruten, og som jeg har skrevet mer om her.
Jeg beklager så mye at det har tatt så langt tid før jeg fikk svart deg. Noen ganger blir det bare slik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så hyggelig å høre fra deg, Rolf! Jeg er redd du overvurderer meg, men uansett tusen takk for dine gode ord og din anbefaling.

«Slaktehus 5» er en bok jeg i årevis har tenkt jeg burde lese. Takket være din omtale, skal det nå bli gjort (men først må jeg komme hjem å få tak i den på norsk, vi har en engelsk utgave i huset).

Du skriver at science fiksjon ikke er en sjanger som interesserer deg, og heller ikke meg. Det har du rett i. Men jeg vil likevel komme med en anbefaling til deg. Under en opprydding på hytta, sto jeg på nippet til å kvitte meg med «City» av Clifford D. Simak. Heldigvis var det noe ved boken som sa meg at jeg måtte spørre gemalen først. Han holdt på å få sjokk! Dette er virkelig en av sjangerens store klassikere. Jeg har lest den på norsk med tittelen «Legenden om mennesket». Om du ikke har lest den (jeg fant den ikke i din boksamling), anbefaler jeg den på det sterkeste. Begrunnelsen finner du her.

Hilsen Lillevi, for tiden ved havet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, Lillevi! Takk for ditt hyggelige svar. Forsøkte å svare deg sånn ca halv to på natt til i dag . Fant i dag at å skrive noe bør heller skje i dagens mer klare lys og slettet selv svaret. Ikke fordi det sto noe i det som var galt i og for seg, men du er verd langt mer enn et slikt "venstrehåndsarbeid". Så her forsøker jeg på nytt. Må først si unnskyld til min spontane setning om filmatiseringen , der jeg påstår at det fikk de ikke til. Min spontanitet er ikke blitt mindre med årene. Nå er jo ikke dette forum for film i det hele tatt , men siden jeg sa det jeg sa, så er min unnskyldning i dag rettet til de som likte filmen. Og presisere at meningen var kun min, lille jeg -et støvkorn eller mindre i den store sammenheng. Tråden du var så vennlig legge ved ditt skriv må jeg nikke gjenkjennende til. Clifford D. Simak er ikke ukjent for meg, men boken du nevner har jeg ikke lest. Den fortjener sikkert bedre , jeg mener da ikke om jeg har lest den eller ikke, men som du selv skriver i din rike omtale av boken nevner du selv noe om hvor lite verdsatt den er. Både blant dette forums medlemmer samt det faktum at boken ikke finnes i den norske bokbasen. Og det er verre. Men dette gir meg anledning til å si noe om begreper. Ingen tvil om sjangeren hva Simak angår, det er klart innenfor science- fiksjon begrepet. Ser at også her var jeg noe på usikker grunn, fordi Kurt Vonnegut jr. og hans bok " Slaktehus-5 " er mer under sjangeren ironi og satire og mørk humorisme. Derfor blir min påstand om at du ikke liker science-fiksjon mer dryg , for det viser seg at det gjør du jo, ; du kunne neppe skrevet den glimrende omtalen av "Legenden om et menneske " ellers ? Min skyld. Å sette bøker i bås kan være mer enn misvisende. For øvrig vil jeg jakte på denne boken du er så snill å gjøre meg oppmerksom på. Men, Lillevi da! Hvordan kunne du finne på å nesten kaste dette verket. Huset her oversvømmes snart av bøker, bare en del har jeg lagt inn på min side hos bokelskere.no - men å kaste en bok jeg har ervervet en gang . Nei, nei ! Selv om mine nære omgivelser ofte spør , hva vil du nå med den eller den boken? En gang i verden eide jeg kun en kasse med bøker noe som kanskje gjorde at jeg overlevde! Kanskje derfor. Hvis du, Lillevi, du av alle skulle finne på å kaste en bok , vær da vennlig å ikke si det til meg. Sjokk i likhet med din gemal holdt på å få kan være farlige !
Ikke ofte jeg sier noe i dette forum nå om dagen, men må stadig stikke innom for å se hva som skjer. Ønsker deg og alle i forumet gode leseopplevelser! Før noen skriker det ut: Ja, jeg er enig , man trenger ikke eie en bok for å lese den, der finnes biblioteker og venner. Med vennlig hilsen og alt det der!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er så fint at du titter innom dette forumet, Rolf og kommer med dine innlegg. Ikke til forkleinelse for noen, men jeg må vedgå at jeg savner flere av de «gamle», de som var med da forumet var nokså nytt. Vi hadde mange gode diskusjoner.

Her er du innom mange temaer, og jeg vet sannelig ikke om jeg har så mye å tilføye.
Du har en boksamling du kan være stolt av, og jeg leser at disse verkene betyr svært mye for deg, og kanskje spesielt den spede begynnelsen. «Å kvitte seg med» en bok, er ikke nødvendigvis ensbetydende med å kaste den. På min øy har vi både et mikrobibliotek for omfordeling av bøker og en rød, fredet telefonkiosk som nå er blitt bokkiosk. Mannen min fikk ikke sjokk fordi jeg ville renske opp i samlingen i vår lille hytte, men for at nettopp Simaks «City» sto i faresonen. Og kanskje du ikke skal lese neste linje, men vi er altså kommet dit i livet at vi rydder opp av hensyn til våre etterkommere, og da slipper heller ikke bøkene unna en kritisk vurdering. Jeg kjøper nå kun utvalgte titler («Slaktehus 5» kommer nok med her), og bruker biblioteket desto mer.

Når det gjelder sjangre, tror jeg nok jeg kan like bøker innen de fleste. Det beror på kvaliteten. Men science-fiksjon er ikke noe jeg oppsøker eller interesserer meg for. «Legenden om mennesket» var et unntak, som gjorde dypt inntrykk.

Og igjen, tusen takk for dine vennlige ord og din anbefaling av «Slaktehus 5» - både boken og filmen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei og takk for hyggelig respons, Lillevi.
Nei jeg gir deg rett: Og beklager at jeg misforstod deg om å kvitte seg med en bok. Når du kommer inn på dette med å kjøpe bøker; jeg har en langt større samlinga enn de som er oppgitt her på mine sider. Sjelden samlingen min økes ved kjøp nå , men samlingen øker likevel ad naturlig tilsig. For jeg bytter ikke gaver. Ingen grunn til det heller. Både til jul, bursdag, farsdag ,ja, du vet. Og de jeg får i huset som sådan er der kvalitet over så det holder. Det som forbauser meg stadig er at man greier å finne titler innen mine interesser, som jeg ikke har fra før. Skyldes nok at mine bokhyller er fullt synlige og granskes nok under jevnlige besøk. Må legge til at jeg leser mye senere med alderen. Dessuten finner jeg stadig bøker hos meg selv som jeg faktisk har trodd jeg har lest. Og-siden du nevner din festlige bok -kiosk på øya, har jeg en nær kjenning som driver antikvariat -som kjenner mitt nedslagsfelt og som sender meg beskjed når hun har fått inn bøker hun vet vil interessere meg. Men dog jeg kan bli fristet til å skives bort noe av min samling -som kanskje ikke har den litterære verdi, men som likevel kan ha det for andre- etterkommere for eksempel , slik du nevner. Senest i går måtte jeg flytte på noe i et kjellerrom og fant en kasse bøker. Som jeg hadde glemt . Hele kassen ! Jeg kikket på de første bøkene som tilforlatelig var havnet øverst , "Mitt forheksede hjerte" , av Theresa Charles , Ernst G. Mortensens forlag 1960, HUMØR-1933 , Aschehoug med "Syv forfattere søker en forbryter. Kino-Amatøren , J.L.Nerlien, Oslo , en flott bok for alle som har brukt smalfilm (super 8) og redigert og klippet, som jeg startet med, både boken og min opptaker, regjeringsapparat og fremviser har jeg , hvem gidder i dag når en akn ta video med en telefon og streamer den til TVen i stua, men kjekt å ha, som min venn Øystein Sunde, var det vel, som sa. Samt et klenodium "Pettersens" acv Amalie Pettersen (født Schwanenflügel ) i flott stand utgitt i 1911! Da hadde jeg ikke mot nok til å gå dypere i denne kassen. Det får mine etterkommere gjøre.
Men jeg er mer enn én gang blitt overrasket over å finne bøker i mitt hus som viser seg å være av en viss kvalitet. Hva vi samler gjennom et langt liv.
Mener det var deg jeg for noen år siden snakket om en viss James Herriot " On de bare kunne sankke". I senere tid har den gått over skjermen under "Den nye dyrlegen" eller noe sånt med hovedpersonen heter nettopp det, "James Herriot" . Verden er stor for det meste, av og til så vidunderlig liten.
I en hylle bak meg her på kontoret fant jeg en dag " De fortapte spillemenn" av ikke ukjente William Heinesen. Så om du også mangler denne , eller andre her i bokelskere gjør det, kan jeg anbefale den- i det minste for å få en virkelig god latter, av den sorten som gjør så godt.
Hvor hyggelig er det ikke for meg at du likte at jeg anbefalte "Slaktehus-5" så får vi se hva du sier etter du har lest den, om du da blir ferdig med den.

Festlig å være tilbake i dette forumet på ny, og det er retorisk rett og rimelig at det starter med deg, Lillevi.
Tusen takk så langt, for gode ord og varme.
Med vennlig hilsen oldingen ved havet .

PS: La meg i en fotnote få legge til at Biblioteket her på stedet er ypperlig både hva gjelder utvalg og service. Ikke bare finner de bøkene for meg men da de vet at jeg via rene idiotien gikk hen og brakk ryggen på to steder fòr ca. et år siden også bringer dem til min dør og det med et smil. DS.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ferietid kan være en utrolig travel tid 😊 Jeg vil bare kort vil jeg si at jeg har lest ditt lange, vennlige og opplysende innlegg med interesse og skal komme tilbake med et ordentlig svar. Som du selv skriver, et gjennomtenkt innlegg fortjener er gjennomtenkt svar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har du sans for serieromaner vil jeg anbefale Patrick Melrose-serien til Edward St Aubyn. Den er skarp skildring av britisk øvre middelklasse. Samtidig er den en tildels skremmende, innsiktsfull karakterstudie av en sympatisk hovedperson og hans dysfunksjonelle familie.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du har allerede fått mange gode tips - og du kan virkelig glede deg til Løvenskiold-triologien. Jeg leste den på ferie for mange år siden og likte den veldig godt.

Mine beste leseopplevelser i året som gikk var litt utenfor allfarvei og noe jeg tror kan falle i smak slik jeg «kjenner» deg.

Gjenferdet til Alexander Wolf er en herlig liten roman fra 1940-tallet, poetisk, filosofisk og spennende. Den har sin handling fra et eksilrussisk miljø i Paris. Den er utgitt som en del av «Oversette mesterverk».

Siden du skal være borte en stund har du kanskje også tid til en bok som bør leses sakte: Kasse 19 er en sær og frodig roman der en britisk arbeiderklassejente finner språket. Et språklig fyrverkeri på sitt beste.

Jeg vil også anbefale Jan Grue sin Hvis jeg faller som er en tankevekkende og litterær skildring om det usynlige arbeide ved å være funksjonshemmet.

Ellers håper jeg jo at det blir en god samlesing i boksirkelen, og at det kan friste å være med.

God ferie!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

«Gjenferdet av Aleksander Wolf» slukte jeg (så der traff du blink, Randi). En bemerkelsesverdig, velskrevet og tankevekkende bok, en bok som man burde bruke tid på. Men så var den altså så medrivende. Nå går gemalen løs på den. Tusen takk, igjen!

Det slår meg at dette burde være en ypperlig bok for lesesirkelen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så fint at du likte den. Jeg er helt enig i at den kunne egne seg for lesesirkelen, og den er en av relativt få bøker jeg kunne lest om igjen såpass rask.

Jeg har sagt det til det kjedsommelige her, men serien Oversette mesterverk er en gullgruve.

Ha en fortsatt fin ferie!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den hørtes fristende ut, - nå har jeg satt den opp på min lange "skal lese"-liste for at jeg ikke skal glemme den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dette er inspirerende og morsomt!
Jeg har kikket på dine omtaler av Løvenskiold-trilogien, og de to første bindene ligger på sikker plass. «Gjenferdet av Alexander Wolf» har jeg nå reservert på biblioteket. Blir litt rørt når du sier du kjenner meg og min boksmak. Stoler på deg. Jeg noterer meg også dine andre tips.
Når det gjelder felleslesingen, rekker jeg ikke å skaffe vinnerboken.

Godt min mann har kjøpt flybilletter som tillater mye bagasje!
Takk for gode ønsker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange gode bøker du har fått foreslått her! Tror jeg benytter noen av forslagene selv også.
Mine forslag til deg er i en annen sjanger, men disse to høyst ulike bøkene, med kunst som fellesnevner, - har til sammen gitt meg både glede, innsikt, ny viten og ettertanke.

I 2013 ga Steffen Kverneland ut en stor tegneseriebiografi over Edvard Munch. I 2019 ble boken kåret til en av de viktigste bøkene det siste tiåret av NRK.
Den biografiske tegneserien om Munch er noe av det morsomste og mest lekne som noen gang er skrevet om kunstneren - ifølge Elin Kittelsen som anbefalte boken i P2.
Jan Erik Vold skrev i Dagsavisen at Steffen Kverneland er internasjonal stor. Han er et geni i mine øyne.

Den andre boka er Mine bilder - essays, om kunst og alkoholisme av Sverre Bjertnæs

Skarpt og åpenhjertig om beruselse og kunstverk. 24 velskrevne essays eller miniportretter av kunstnere og deres bilder, og en utleverende beskrivelse av seg selv som tung dranker i 20 år - skrev Stein Roll i Adresseavisen og ga terningkast 5.
I Klassekampen skrev Kåre Bulie: Med et avbalansert blikk ser Sverre Bjertnæs tilbake på et liv fylt av store mengder alkohol og kunst - egen og andres. Mine bilder er blant mye annet en fra-mørket-til-lyset-historie, men forfatteren er altfor reflektert til at han kunne ha skrevet en nyanseløs variant av en slik bekjennelsesfortelling. Jeg kjedet meg ikke et øyeblikk i selskapet hans.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

«Mine bilder, essays om kunst og alkoholisme» er fullført. En absolutt god bok. Jeg er i hovedsak enig i de gode anmeldelsene og også bokelsker MonaBLs omtale. Omslagsdesignerne blir ofte oversett, all ære til MonaBL, som trekker frem dette fascinerende omslaget.

Skal jeg være riktig kritisk, hadde jeg ønsket en vri; litt mindre om fylla, litt mer om bildene i Bjertnæs' varierte samling. Bjertnes har gjort en bragd med å slutte å drikke, Likevel henger en uro igjen; vil hans edruskap vare ved. Forfatteren gir oss et rått og ærlig innblikk i alkoholismens nådeløse tvang. Men... har han tatt dette innover seg, fullt og helt?

Også denne boken hadde vært godt egnet for lesesirkelen. Jeg er ikke uten videre enig i alle forfatterens betraktninger om kunsten og kunstnerne. Hadde vært artig å diskutere boken med flere.

Tusen takk, Ava! Denne boken hadde jeg neppe oppdaget uten deg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hyggelig at du likte boken, Lillevi.
Ja, det er en rå og ærlig beskrivelse av å være kunstner og alkoholiker. Og en uro ligger der. Det er vel en del av alkoholismens vesen som gir seg til kjenne. Som gjør at man lengter tilbake til de skapende og gode stundene med alkohol innabords, og i tankene fortrenger den rå virkeligheten. Jeg leser det som om forfatteren har et bevisst forhold til denne problematikken.
Og ja, boken passer godt i en lesesirkel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, her er det mye bra - og mye nytt og inspirerende. Om jeg ikke får med alle i kofferten, har i hvert fall ønskelisten økt.
Sverre Bjertnæs er i hus. Avsluttete essays kan være fin ferielektyre. Interessant tema.
Jeg har aldri fått helt taket på disse tegneseriebøkene. Tviler ikke på at Kvernlands holder høy kvalitet. Kanskje skal jeg gi den en sjanse når jeg kommer hjem.
Tusen takk, Ava! Gode forslag, godt begrunnet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra at Mine bilder kanskje får bli med på ferie.
Jeg må innrømme at Kverneland sin bok om Munch er den eneste tegneserieboka jeg har lest. Boka ble kjøpt som bursdagsgave til gemalen for noen år siden. Jeg var litt spent på mottakelsen, men boka falt i smak. Han strør ikke rundt seg med lovprisninger i tide og utide, men syntes at denne boka var artig og med uttrykksfulle tegninger.
Dermed leste jeg også boka - og måtte si meg enig.:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff lesetørke!
Jeg vil anbefale deg å lese «Et hus til Mr. Biswas» av V.S. Naipaul, skulle mene den fyller alle kriterier du spør etter, jeg påstår, helt subjektivt altså, at det er den beste boka som er skrevet, så utrolig levende!
Ellers vil jeg foreslå Selma Lagerlöfs «Löwensköldska ringen» Dette er en trilogi. Tror du vil kose deg med disse.
Da jeg hadde lesetørke for mange år siden fikk jeg «Trekkoppfuglen» av Murakami, den fikk meg ut av tilstanden og jeg leste de fleste av ham…enten liker man ham eller ikke, jeg likte ham iallafall i den perioden.
Og titt litt gjennom leseønskene dine, der kan du sikker oppdage mange perler!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du har så rett TanteMamie, jeg storkoste meg med Selma Lagerlöfs Löwenskioldske trilogi! Lagerlöfs personer er så levende og tatt på kornet. Spesielt må jeg fremheve de to sterke, og så forskjellige, kvinneskikkelsene Charlotte Löwenskiold og Anna Svärd. Men også den aparte og irriterende kapellanen/predikanten Karl-Arthur Ekenstedt. Nettopp hva jeg etterlyste; alvor og realisme – og gjennom det hele et islett av underfundig humor. Ellen har skrevet en god og treffende omtale her.
Hjertelig takk for at du gjorde meg oppmerksom på denne glemte perlen.

«Et hus til Mr. Biswas» ligger på vent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ante meg eller rettere sagt: jeg visste det! Takk for tilbakemeldingen. :)
Håper Naipaul også faller i smak selvom det er noe helt annet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så utrolig morsomt at du "kjenner meg" så godt!
Ja, jeg liker de gamle klassikerne, leser relativt lite samtidslitteratur, spesielt den norske. Synes all mediefokuseringen på forfatterne (de "utvalgte") gjør at de på en måte blir stående i veien for sine egne bøker (om du skjønner hva jeg mener).
Selma Lagerlöf har jeg lest lite av, det blir mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner hva du mener. Jeg leser ikke mye nyere norsk jeg heller, synes det blir for tamt og uten det lille ekstra som gjør lesing til en stor glede. Men det skal sies at jeg leser for lite norsk til at jeg ikke bør uttale meg så bombastisk. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nå bestilt de to første bindene av Lagerlöfs trilogi samt "Et hus til Mr. Biswas" på biblioteket. Sistnevnte hadde jeg faktisk på min ønskeliste. Å ta en titt der var ingen dum idé, fant og bestilte "I uskyldens tid" av Edith Wharton. Murakami - der er jeg i kategorien "liker ikke" :-)
Hjertelig takk for gode forslag!

Jeg kjøper sjelden bøker til fullpris, men vurderer å spandere på meg "Ivan og Ivanas enestående og tragiske liv" av Maryse Conde. Gode anmeldelser og høres interessant. Noen som har lest den? PS: Denne skulle vært i salg fra 10.1., men er det ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håper du får glede av disse bøkene.
Condé har jeg i skal lese listen min så har ikke lest enda, hørte om henne i nrk nyheter og ble nysgjerrig, hun fikk jo den alternative Nobelprisen året det ikke var noen utdeling. Jeg har tilogmed en bok av henne i min arvede hylle: «Segu, murer av leire» fra 1986.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med Lagerlöf og Uskyldens tid skulle du ha masse godt lesestoff etter min mening! Har du lest Besettelse av A.S. Byatt og Fare, fare krigsmann av Marge Pearcy,, - begge er gode "gamle" bøker, - jeg er ikke så flink til å følge med!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har hverken lest "Besettelse" eller "Fare, fare krigsmann", men nå har jeg begge på ønskelisten. Takk til deg!
Jeg holder meg i hovedsak til eldre bøker, jeg også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser du har gitt gode karakterer til Umberto Eco. Jeg tipper du trygt kan lese flere av ham; Baudolino, Dronning Ioanna.. og Øya fra dagen før eksempelvis.

Angående bøker som er seriøse og med snert og humor, så tror jeg disse kan passe:
Barton - Yves Gundrons nedtegnelser
Breivega - Lutheri! Magister Kristofers memoarer
Langeland - Francis Meyers lidenskap
Enerstvedt - Norsk suppe
Høeg - De få utvalgte

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Lutheri! Magister Kristofers memoarer" er fullført. Tematisk interessant, jeg var ikke klar over at reformasjonen i Norge gikk så brutalt for seg. Men jeg synes nok boken var tung å komme igjennom, at den manglet det drivet som temaet la opp til. Og "snert og humor" - det gikk meg hus forbi :-))) Er likevel glad jeg leste boken, lærte mye.

Takk igjen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her var det flere forslag som tiltalte meg.

Ecos "Øya fra dagen før" har jeg faktisk ulest i hyllene.
"Yves Gundrons nedtegnelser" og "Lutheri!" er bestilt på biblioteket.
Veldig artig med bøker jeg ikke har hørt om før. Hjertens takk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig! Og veldig artig at de pirret leselysten! :)

Jeg la merke til at du også hadde en del Bringsværd i samlingen. "Samtaler med hund" er også verdt å lese, hvis du ikke har det allerede.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienFrode TangenTone NorenbergTanteMamieKirsten LundellinoronilleJohn LarsenMarit HåverstadTorBeathe SolbergJarmo LarsenInger-LiseTine SundalEivind  VaksvikHanne Cathrine AasMarte NilsenAnne-Stine Ruud HusevågEli HagelundVariosaAlice NordliHilde H HelsethÅsmund ÅdnøyHarald KBente NogvaMathiasTorill RevheimKaramasov11BenteHilde Merete GjessingJulie StensethAnniken RøilPrunellaRufsetufsaMads Leonard HolvikSissel ElisabethTralteLailaBjørg RistvedtOddvarGMorten Müller