Hei igjen! Ny mørketid på gang og ny oktober og Halloween. Leser du noe spesielt i år som passer til tiden vi er inne i?
Jeg skulle gjerne hatt tips til en litt spooky bok fra 1800-tallet. Kom med tips! Jeg har lest Dracula, Frankenstein og Dr Jekyll og Mr Hyde, så gjerne noe annet enn disse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Hva med Edgar Allan Poe (1809–1849)?

For eksempel Mannen fra mengden og andre noveller, oversatt av Stig Sæterbakken, som utkom på Bokvennen i 2000.

Poe er kjent som spenningens mester, men skrev også dikt (The Raven er fantastisk! Kan høres i sin helhet på YouTube – en utrolig sterk opplesning av Tom O'Bedlam.)
Ifølge snl.no er Poe «kjent som skaperen av den klassiske detektivfortellingen og for sine mange skrekknoveller, blant annet The Tell Tale Heart … Poes eneste roman, The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket fra 1838, er blitt fremhevet som forløperen for senere science fiction-litteratur.»

Sistnevnte har jeg faktisk ikke lest, men det skal jeg snart gjøre noe med – nå har jeg lastet ned lydboken:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Edgar Allan Poe har jeg også tenkt på, og jeg har nettopp bestilt en samling av hans verker. Jeg mener å huske å ha lest deler av, eller hele The Raven. Husker ikke innholdet, men husker det var bra! Ikke lest noe annet av han, så det gleder jeg meg til 😃

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Poes «The Raven» var et høydepunkt i leseboka jeg hadde i amerikansk high school. Så forskjellig fra annen lyrikk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God lesing :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei på deg!
Den eneste jeg kommer på av grøssere fra 1800-tallet er E.T.A.Hoffmann:»Djevelens eliksir.».
Hans bøker har hatt betydning for utviklingen av grøssersjangeren. Om kapusinermunken Metardus med splittet sjel og hans trylleeliksir fra djevelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Helt ukjent forfatter for meg, men synes jeg har hørt tittelen på boka. Den skal jeg sjekke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis boka skal være fra 1800-tallet kan kanskje Vampyren av John Polidori eller Carmilla-bøkene av Joseph Sheridan Le Fanu være et alternativ?

Av nyere litteratur kan det være verdt å sjekke John Ajvide Lindqvist. Han har flere bøker som kan være "spooky", f.eks. La den rette komme inn

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Har faktisk sett litt på «Vampyren» og tenker jeg vil lese den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Morten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenTheaGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristina