Det er veldig fint å lage lister som «betyr» noe, altså ikke en tilfeldig oversikt over en enkeltperson sine ønskelister. Funksjonen er ikke så god til å lage felles lister; men om noen starter en liste og vi andre følger opp med våre forslag.

Det virker jo som du har mer enn nok til å lage en liste over avbrutte bøker.

Hvis jeg skal bidra, og jeg forsto det slik at vi snakker om bøker som har en kvalitet ved seg, men som vi likevel har avbrutt. I den kategorien kan jeg føye på:

  • Svetlana Aleksitvitj Krig har intet kvinnelig ansikt - Avbrutt to ganger! Bra skrevet, men mistrøstelig.
  • Jon Fosse Det andre namnet - Har elsket alt Fosse har skrevet tidligere, men her kommer jeg ikke i gang. Jeg har lest de første tyve sidene gjentatte ganger, men faller ut.
  • Colson Whithead Nickel-guttene - Det skyldes hovedsakelig at jeg har hørt som lydbok, og så har det glippet.
  • Mo Yan Store bryster, brede hofter - vakker, men utrolig mistrøstig. Har tenkt å prøve igjen!
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det er sant, det, at lister ofte ikke er ei fellesgreie. Men når jeg blar i listene, syns jeg også det ofte er litt kjedelig med "dette leste jeg i 2015", når det er nøyaktig likt som årstabellen nederst på ens egen profil. Det blir nesten så jeg tenker tilbake, "Takk, men er jeg interessert i å vite det, kommer jeg og besøker profilen".

Sånn for å bekrefte, jeg ser for meg at listefunksjonen naturligvis må brukes om man skal samle inn listedata, så det blir presentasjonen i bakkant/ underveis; du har også helt rett i at "innhold av allmenn interesse" er et kriterie! Jeg bruker listene til eget bruk jeg også, jeg lar bare være å trykke på "Marker som synlig".

Så var det lista di! Den er interessant, det der er bøker jeg ikke er sikker på om jeg hadde kommet på å oppspore på egen hånd... Jeg fortolker du syntes de mistrøstlige bøkene ble for negative? Det finnes jo de som oppsøker en trist eller tragisk stemning fordi det er så vakkert... hvis det er dét de er, vel å merke!

Nei, jeg syns ikke jeg helt har nok ennå til å lage ei god avbrutt-liste, én ting er mange interessante (og muligens oppskrytte) titler, en annen ting er å finne noen fellesnevnere. Så takk skal du ha for at du skrev inn ditt bidrag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaHeidi LTone Maria Jonassen