Jeg har lest 4 av de på lista: Catch22, Moby Dick, Spis Elsk Lev og Menn som hater kvinner. De to sistnevnte mener jeg å huske at jeg leste mer eller mindre i en jafs, de andre to husker jeg ikke helt. Lista er interessant, men jeg er usikker på om den er aktuell for meg. Ringenes herre fikk jeg akkurat anbefalt som en "må lese" bok. Boka er også på mange klassiker-lister. Den står på leseplanen min i en ikke-definert framtid :)

Jeg har selv avbrutt Fifty Shades of Grey. I tillegg har jeg avbrutt flere bøker som skal være gode/klassikere:
Min kamp 1, Karl Ove Knausgård
Frihet, Jonathan Franzen
Øya, Victoria Hislop
Historien om Pi, Yann Martel
Ville svaner, Jung Chang
Da Vinci-koden, Dan Brown

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Hehe, flott, nettopp sånt jeg hadde i tankene! Kan du si noe om hvorfor du avbrøt de enkelte bøkene?

Ringenes herre er en av mine største favoritter, men min mor, også en lesehest, har ikke greid å komme seg gjennom den, knapt nok gjennom begynnelsen. Den er tjukk, særlig om du sitter med en tre-i-én - bok. Min anbefaling er å hoppe over forordet og gå tilbake til det ved behov (hvis du har en utgave hvor første kapittel begynner på side "femtielleve", altså en god bolk før du kommer dit). Og ta deg gjerne tid til å nyte språket! Personlig er jeg veldig glad i den engelske paperback-tre-i-én - boka jeg har. Tolkien var jo språkprofessor og hadde en heller poetisk penn. Jeg antar fantasy ikke ligger for min mor, men hun likte Narnia, en annen "må lese"-bok fra fantasysjangeren.

Spis, elsk, lev er nettopp den jeg nevnte som jeg har lest første kapittel av og putta den tilbake i hylla. Det kan hende jeg sa til meg sjøl at jeg ikke var i humør til akkurat den akkurat da, for jeg husker ikke om det var noe spesielt jeg reagerte på. Fifty Shades har jeg ikke tenkt å bruke energi på... Det får være nok at jeg leste Calendar Girl: January fordi den var gratis ebok. XD Jeg er ikke noe glad i sånne hyper - det er samme greia med Knausgård.

Allerede har jeg fått et par idéer om oppfølgere til denne lista. *Noterer

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er lenge siden disse bøkene ble avbrutt, så jeg husker faktisk ikke hva som var grunnen. Unntaket er Knausgård. Den boka ble for lang, langtekkelig og detaljert for meg.

Jeg har lurt på om jeg skal prøve å lese noen av bøkene på nytt. Da har jeg spesielt tenkt på Frihet, og på Ville svaner. Frihet ble kåret til den beste boka i 2010 av Time Magazine, og en av årets 10 beste bøker av New York Times. Den ble utropt til Århundrets roman av The Guardian. Ville svaner er både en familiesaga og den viser Kina fra innsiden. Boka ble forbudt i Kina. De andre bøkene har jeg ingen tanker om å prøve meg på på nytt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FindusHeleneTanteMamieKirsten LundlillianerRolf IngemundsenNikkaGrete AastorpTine Sundalanniken sandvikRune U. FurbergDanielTor Arne DahlFarfalleHelge-Mikal HartvedtKaramasov11Lars MæhlumsomniferumMarit HåverstadAvaReidun SvensliBjørg Marit TinholtLisa Chatur VestbyNora FjelliAnette SAnne Berit GrønbechConnieHeidiReidun Anette AugustinHeidiBjørn SturødAre SkårDolly DuckmgeTheaKaren PatriciaCarine OlsrødTuridmajaSolIvar Sand