Sånn generelt sett synes jeg det er rart at det er foreslått så mange norske bøker til beste bok siste 125 år. Vi er bare et veldig lite land i den store sammenhengen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Beste bok?
Dette er en liste over personlige favoritter blant norske bokelskere. Listen til New York Times er preget av engelskspråklig litteratur. Egentlig er jeg overrasket over den store bredden også blant bøkene på kortlisten vår. Ny avstemning om de fem beste bøkene er underveis.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det har hele tiden blitt skrevet "beste bok siste 125 år", så også i overskriften på listen. Så, ja, beste bok - blant norske bokelskere :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er nå så, men det er nå her de fleste av oss har vokst opp, og vi har nok derfor blitt presentert for flere norske enn utenlandske bøker. Jeg tror de fleste har meldt inn de bøkene som har gjort sterkest inntrykk, og blant dem er ofte de bøkene man har lest tidlig i livsløpet. At det er mange norske bøker på denne listen, finner jeg derfor bare naturlig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T