Vi er heldige som bor i et land og i en tid hvor Orwells beskrivelse fra 1940-tallet ikke passer. Men det finnes utvilsomt andre samfunn hvor den sosiale kontrollen er sterk og myndighetene benytter seg av teknologiske «framskritt» for å holde folk på plass. Men «Kamerat Napoleon» (Animal Farm) av samme forfatter er utvilsomt morsommere enn «1984.»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Joda, det finnes kontrollerende samfunn, men på skalaen som 1984 beskriver det setter jeg meg svært tvilende til. Til og med det jeg kjenner til rundt Nord Korea idag kan ikke matche 1984, selvom Kim & Co er ekstremt nok. Vi får være takknemlige for at det ikke har nådd oss her i Norge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ingar hKirsten LundSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil Christiansen