Terapeuten (2019) av Helene Flood

Psykologen Sara driver en privat praksis for ungdom over garasjen i huset hun deler med ektemannen Sigurd. Huset på Nordstrand er arvet etter Sigurd sin bestefar, og de har startet på et oppussingsprosjekt som ikke går helt på skinner. Sara tjener ikke like bra etter hun startet privatpraksis, og Sigurd kompenserer med å jobbe mye overtid.
Eller det er det Sara tror.

En helg skal Sigurd på hyttetur med kompisene sine, men han dukker ikke opp. Dagen starter vanlig med at Sigurd kysser henne på kinnet og sier hadet, og noen timer senere ringer han og forteller at han er kommet frem til hytta på Norefjell. Men - noen timer senere ringer kompisene til Sigurd Sara og etterlyser han, han er ikke ankommet hytta slik han fortalte henne tidligere på dagen.

Nå starter spillet. Sara befinner seg i en tilstand hvor hun veksler mellom å være totalt handlingslammet til å sette seg selv i stor fare. Hun føler seg ikke trygg i det store huset lenger. Hun hører noen beveger seg rundt i huset om natten, og ting forsvinner, for så å dukke opp igjen.

Forfatteren har tidligere uttalt: «Noe av det mest uhyggelige er når det trygge plutselig føles utrygt,»

Saras familierelasjoner er et viktig poeng i denne boken. Det etiske og moralske i vår samtid hva er viktigst: menneskets individuelle behov eller det kollektive behovet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag