Fredag, og jeg har kjøpt tre ulike bokser med kjeks og godteri for å støtte en klasse som skal på tur. Ikke spesielt lurt for min egen del. Dermed blir jeg utålmodig og setter i gang helgetråden. Nå har C.J. Sansom og jeg vandret sammen i fem og en halv bok, og selv om han har vansker med å fatte seg i korthet, så er det tilgivelig. Vi har fortsatt et godt forhold. Apropos det å fatte seg i korthet, så burde vi ha mer av det. Jeg leste referat og masse bla-bla fra siste kommunestyre nå, for jeg har uttalerett i saken, og underveis begynte jeg å få konspirasjonstanker som for eks at de vil utmatte oss, slik at vi ikke orker å svare eller uttaler oss om noe vi ikke skal uttale oss om, fordi vi finner ikke det vesentlige mellom alt skvalderet. Det kan jeg ikke si om C.J. Sansom. Så har jeg også to bøker til av Sven Petter Næss, og tre bøker av Benedict Wells, som har vunnet EU sin litteraturpris på et tidspunkt, og per nå har jeg vel lest omtrent hundre sider, og har ikke forkastet han så langt. Det er jo oktober, og vi leser muligens mer på denne tiden? God helg til alle!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 13 svar.

C.J. Sansom har jeg ikke lest noe av, men har derimot hatt gode leseopplevelser med to av romanene til Benedict Wells.

Ble i dag ferdig med Kintsugi – nok en fantastisk roman fra Tor Åge Bringsværd :-)

Og så fortsetter jeg trøstig med italienskoppfriskningsprosjektet. Har så vidt begynt på Il Mare Colore Del Vino / The Wine-Dark Sea av den sicilianske forfatteren Leonardo Sciascia. Har lest flere av bøkene hans tidligere, og den engelske utgaven har stått i hylla i flere år, så gleder meg til denne.

På Kindlen har jeg også The God of Nightmares av Paula Fox, og tenkte så smått å begynne på månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen her på Bokelskere, Vilkår for liv av Ingeborg Arvola.

På øret varmer jeg opp med Tunu av Kim Leine mens jeg venter på den siste romanen i forfatterens Grønlandstrilogi som ventes utgitt i slutten av måneden, og som jeg har forhåndsbestilt.

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg synes det er gøy med Arvola, fordi datteren min elsker de tre bøkene om Buffy By, og lytter til eller leser dem om og om igjen. Jeg måtte ned på bokhandelen og kjøpe straks den tredje kom ut. Det er jeg i grunnen fornøyd med. Nå har jeg reservert tre bøker av Paula Fox på biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er min første Arvola-bok, men har hatt lyst til å lese noe av henne lenge.

Hele tre bøker av Paula Fox!
Har du lest noe av henne før? Min absolutte favoritt er Desperate Characters / Desperate personar, men synes både The Widow's Children og Poor George er veldig bra også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg mener å ha prøvd meg på en bok, men ofte låner jeg for mange samtidig og rekker ikke noe mer enn for eks tre sider. Burde ha lært av det. Det kan ha vært "Desperate personar". Mente jeg hadde lest en novellesamling av Arvola også, men fant den ikke igjen her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God lørdags morgen!
C.J.Sansom har jeg lest "Oppløsning" av og hedde vel tenkt å lese de neste i den serien men...
Jeg er nå godt i gang med Paula Fox etter Monica Carlsen nevnte det var hennes yndlingsforfatter i forrige lesehelg-tråd. Var på biblioteket og der hadde de kun én av henne:" Guden for mareritt" Kom i 2018 og er ikke vært åpnet før jeg tok den ut av hylla!!!! Jeg liker den utrolig godt, veldig god bok. Nok en forfatter jeg vil lese alt av.
Ha en flott helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det må jeg også, skal reservere den i neste øyeblikk. C.J Sansom er drøy, men etter hvert blir man glad i figurene, og livet blant vanlige folk på den tiden er verdt å lese om, selv om det oftest er adelige og folk involvert i mord osv, så er det en del om hverdagslivet. Men det er mange sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, de er lange men husker jeg likte oppløsning godt men så kommer det alltid mange andre bøker som vekker min interesse som sniker i køen og så utsetter jeg intensjonen og da går det i glemmeboken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er litt på etterskudd i forhold til lesing nå, så for min del hadde det vært fint å få lest litt mer enn vanlig i resten av oktober :) I dag ble jeg ferdig med Dantes inferno, av Kristin Flood. En flott inngangsport til Dante sin Guddommelige komedie, og en veldig bra bok. Anbefales. Nå lurer jeg på om jeg skal starte med Bildet av Dorian Gray, av Oscar Wilde. Her startet helgen med en flott tur på Hvaler i nydelig høstvær. Ønsker alle en fin helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har lest litt i selve verket, understreker litt. Det kan være et livsmål, og da gjør jeg som deg og leser en bok om å lese Dante først. Det tror jeg er lurt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende med en god serie som varer litt. Jeg skal denne helgen leser mer i The song of Achilles av Madline Miller som jeg har holdt på en god stund, dette er en bok jeg har fått velge til lesesirkelen jeg er med i. Denne boka har forfatteren fikk jeg erfare i podcasten BBC bookclub radio 4 at hun brukt ti år, det er jo en god stund da.

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg håper den er god, etter så lang innsats.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig har jeg begynt å lese igjen. Tida strekker bedre til nå. Har kommet rundt 260 sider av gårde i John Hart sin handlingsrike bok Det Siste Barnet. Vanskelig å legge fra seg! Ellers skriver jeg på ulike tekster og dikt innimellom alt annet. "Innimellom alt annet" er bl.a en undersøkende journalistmetodisk måte å ettergå skatteparadiser på. Spennende å leite på nettet på nye navn og selskaper som dukker opp. Ikke alt er like oppløftende, nei. Kjeltringer fins over alt!

Etter litteratursymposiet sist helg fikk jeg SMS`er fra 2 av de 3 jeg hadde ansvaret for å følge opp disse fire dagene. Pedro Carmosa-Alvarez og Torgrim Eggen var godt fornøyd med oppfølgingen, og takket så mye :-) Alltid kjekt med gode tilbakemeldinger. Maria Kjos Fonn, som den tredje, var velvilligheten selv da jeg spurte om en hilsen i Heroin Chic, innbundet versjon :-) Som et tips: Pedro er en glimrende musiker som tolker både Dylan og Springsteen på en suveren måte. Hvis han dukker opp på en konsertscene nær deg, gå og lytt :-) Torgrim hadde bl.a et foredrag om Axel Jensen og boka Line. Veldig godt utført, og han viste scener fra filmen ved samme navn. Et av høydepunktene! Maria kan se ut som en nyutdanna barnehageassistent - men skinnet bedrar. Hun er sylskarp! 24 år, og selv om hun skriver om unge voksne i sine bøker, har hun et voksent sinn. Dere som har lest bøkene Kinderwhore og Heroin Chic vet hva jeg mener. Jeg digger den jenta!

God helg og god uke til dere alle :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det høres ut som en helg med mye moro. Det er mange som liker John Hart, men jeg ble ofte litt irritert da jeg leste bøkene hans, klarer ikke helt å erindre hva det var. Han er uansett en av de bedre krimforfatterne. Maria Kjos Fonn står på lista over forfattere jeg skal lese noe av, hun virker som en bra person som har noe gjennomtenkt å komme med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemLene AndresenEgil Stangeland