Boka jeg egentlig leste var en norsk oversettelse av Arvid Brodersen på Gyldendal, men den var ikke å finne i databasen...

Veblen etterlot seg begreper som har hatt fundamental betydning i samfunnsforståelsen, men boka i seg selv består stort sett av synsing. Boka holder ikke mål etter dagens standarder, annet enn som en katalysator for tenkning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Synes du oppgir en god nok grunn til å lese Veblen selv i dag, selv om han tilsynelatende skriver om en annen tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, hans viktigste begreper omgir vi oss med, de er nå tatt for gitt i de fleste sammenhenger. Veblen pakker det inn litt annerledes enn man gjør i dagens dagligtale, så det er relevant å gå til originalkilden.

Måten han kom fram til begrepene på var som sagt ved synsing og ikke vitenskap, men det samme kan man vel si om ganske mange filosofiklassikere m.m.

Det litt morsomme er at jeg bestemte meg for "klassikersommer" i år, og tenkte egentlig å kjøre skjønnlitteratur og da Thomas Mann, men neida. Det ble en samfunnsfaglig klassiker i stedet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Vanja SolemdalKirsten LundalpakkaEirik RøkkumBjørg  FrøysaaEmil ChristiansenLilleviTine SundalLailaDemeterJulie StensethMarianne MGrete AastorpJakob SæthrePirelliToveRoger MartinsenSol SkipnesAnniken RøilHarald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmor