Jeg hørte om filmen Den Underjordiske Jernbanen fra Camilla Laache på TV2 og bestemte meg for å søke etter boken som vel er bakgrunnen for filmen.

Og hva mener jeg om den? Boken altså.

Ikke den enkleste boken jeg har lest, slik den vandrer i tid, men etter at alle sidene er lest, tenker jeg tilbake, og at kanskje burde jeg lese den en gang til.

Handlingen er fiction slik den beskriver en underjordisk jernbane, men ser du filmen Harriet først, blir det hele tydeligere.
Uansett er den mørke tiden i amerikansk og europeisk historie forferdelig, slik slavene ble hentet og behandlet som eiendom.

Europeisk historie og skandinavisk historie med?

Ja. Både nordmenn og dansker var ivrige i jakten og transporten av afrikanere til USA. Afrikanere som skulle brukes som maskiner. Og dette betydde penger. Og penger var vel alt i den tiden. Og kanskje i nåtiden også?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethTralteMargrethe  HaugenKjell F TislevollHarald KElisabeth SveeOleBård StøreDagfinn JakobsenTove Obrestad WøienDemeterLinda Therese BjerkanFrode Øglænd  MalminMarianne  SkageCathrine PedersenTor-Arne JensenGro Anita MyrvangTrude JensenDaffy EnglundSigrid NygaardToneHilde Merete GjessingFrisk NordvestDressmyshelfTine SundalGrete AastorpSynnøve H HoelKaramasov11John LarsenMorten BolstadIngeborg GEster SBerit RBjørg RistvedtBenedikteAkima MontgomeryVioleta JakobsenStig Tingar hSol