Har bare lest Balladen og Hjertet er en ensom jeger av henne - den første var desidert best, synes jeg. Jeg visste ikke at det var kommet en nyutgave med flere fortellinger, så takk for tipset! En interessant forfatter som jeg gjerne leser mer av.

Er det syv fortellinger fordi det henspeiler på Karen Blixens «Syv fantastiske fortellinger», tro?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Såvidt jeg kan se av Wikipedia ble The Ballad of the Sad Cafe først utgitt i USA i 1951 i en samlet utgave med seks andre noveller som alle tidligere hadde vært publisert i forskjellige tidsskrifter. I Storbritannia derimot ser det ut til at "Balladen" først ble utgitt i en samling med tittelen The Shorter Novels and Stories. Med andre ord må det være Gyldendal som i sin tid valgte bare å utgi en oversettelse av Balladen om den bedrøvelige kafé alene. Slik sett er Aschehougs nyoversettelse fra 2016 den første utgaven på norsk som tilsvarer originalutgaven fra 1951. Sent, men godt i dette tilfellet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, da har det nok ingen sammenheng. Ser at Syv fantastiske fortellinger kom ut i 1935. Tallet 7 er jo et magisk tall som uansett passer godt i denne sjangeren :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

SiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana Wesserling