Hva man skal være tro mot her i livet?
Tritonus er en velkomponert og fin roman av den finlandsfinske forfatteren Kjell Westö.
Romanen blir kalt en skjærgårdsfortelling og den passer kanskje best for et voksent publikum. Dette er en bok om hva som er viktig i livet, og vi møter den berømte dirigenten Thomas Brander som har reist verden rundt og nytt livet som anerkjent musiker. Familieliv og sønn er blitt ofret for karrierens skyld, men nå når han nærmer seg 60, må han erkjenne at livet er mer en musikk, kvinner, vin og luksus. Flere hendelser i livet har vippet ham av pinnen. Nå som 58-åring ønsker å finne seg en tilbaketrukket plass i den finske skjærgård, så et tema her er altså det å vende hjem.
Men mye av ekstravagansen henger i fremdeles for han bosetter seg ikke akkurat i en hytte på en øy, nei, han velger å bygge et palasslignende hus som han kaller Casa Tritonus med marmortrapp og heis. Det er en rolig roman og vi får et godt innblikk i karakterenes indre liv - Her er også mye om musikk. Det ble en god leseopplevelse fra begynnelse til slutt. En bok til ettertanke.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30Inger-LiseWilliam BillisonLailaBeathe SolbergsiljehusmorTor-Arne JensenTanteMamieTralteKirsten LundOleKjell F TislevollVannflaskeLars Johann MiljeGrete AastorpOdd HebækSolveigCamillaVanja SolemdalMartineEvaRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenJohn LarsenBjørg L.Lisbeth Marie UvaagLilleviHeidi LEli HagelundReidun VærnesAnn EkerhovdBente NogvaEivind  VaksvikAvaNina GAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnniken RøilJarmo LarsenAkima Montgomery