Jeg har faktisk ikke fått lese så mye i denne uken, det har vært travelt etter å være tilbake i jobb på tirsdag og siden har jeg ikke lest videre i det jeg leser for øyeblikket.

Så jeg skal se om får lest videre på Berlin Alexanderplatz av Alfred Dòblin. Men jeg er ikke så motivert til å lese noe som helst egentlig kalles veldig lesetørke. Har dere noen boktips som jeg kan lese som er gode? Jeg liker egentlig det aller meste av romaner.

Hva leser dere denne helgen?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Den siste uka har jeg lest flere krimbøker, og avsluttet et par andre. Akkurat nå leser jeg Hundre års ensomhet, av Gabriel Garcia Marques, og har kommet omtrent hundre sider inn i boka. Jeg liker den veldig godt. Jeg leste et sted at det ble anbefalt å lese litt i den ofte, og det er det jeg prøver å gjøre. Språket, detaljene og stemningen er så flott at det fortjenes å dveles ved.

Lesetørke, ikke noe moro hvis man egentlig har lyst å lese. Jeg linker til siden med favorittbøkene mine (eller noen av dem), så kan du ta en titt der :)

Favoritter

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kos med krimbøker da. Hm spennende. Tusen takk for tips. Ha en god søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel sånn vi alle kan ha det, at enkelte perioder blir det mindre lesing. Enten det er fordi det er travelt eller fordi man mister leselysten. Selv er jeg av typen som ikke liker å lese flere ting parallelt, men når jeg mister leselyst kan det knytte seg til at jeg leser en tung bok som er så bra at jeg ikke vil avslutte, men samtidig så krevende at jeg ikke leser. Da er det greit å ty til parallell-lesning og finne noe lystbringende, kort og lettlest. Det kan være noveller (jeg ser du har fått tips om Alice Monros noveller, noe jeg slutter meg til), gjenlesning av en favorittbok eller ny skjønnlitteratur.

Jeg holder på med den russiske mursteinen Klosteret. Den er god, men mistrøstig. Vi følger fangene i et nedlagt kloster i Sibir (tror jeg). Det er matmangel, straffearbeid, lopper, vold og uhygeniske forhold. Det er grafiske beskrivelser av sanitærforhold, lopper og slåsskamper og jeg har lurt på om jeg virkelig orker 700 sider med dette. Men samtidig er det så bra skrevet at jeg hangler meg videre. Men jeg tror nok at jeg må lese noe annet parallelt! Her om dagen fant jeg en korttekst av Annie Ernaux i bokhyllen. Det er en fransk forfatter som virkelig har fått et oppsving i Norge nå, men massiv oversettelser og lanseringer. Jeg stusset litt på at jeg ikke hadde lest noe av henne tidligere, frankofil som jeg er. Men sannelig så hadde jeg ikke En lidenskap i en norsk oversettelse i bokhyllen. Historien om en utroskaphistorie, fransk undertøy og hygiene, var en kjærkommen avveksling fra loppene og tvangsarbeidet i Sibir.

Jeg har også lest tegneserie-lyrikk denne uken. Lise Myre sin Drømmesvart er en fantastisk flott illustrasjon på hvor bra tekst og bilder kan fungere sammen. Hun har illustrert dikt av Andre Bjerke, Inger Hagerup, Edgar Allan Poe med flere og innviet det i Nemi-universet. Det ga meg lyst til å lese mer grafisk litteratur. Jeg har lenge hatt Persepolis på leselisten, men den siste uken har jeg også hørt gode anmeldelser av Survilo som er en tegneserie om det Russland som også beskrives i Klosteret. Så mye for å flykte fra skjønnlitterær sult, altså!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja det har du nok helt rett i det du skriver. Spennende det du leser.

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gode bøker...hm...jeg vil heller anbefale forfatter(e) bøker av Paul Auster, Kazuo Ishiguro, Toni Morrison, Patrick Modiano, Ailce Munroe, Alice Hoffman...det er så mange!
Jeg skal snart bort å hente "Torsdagsmordklubben" på bibben, har fått beskjed om at den er klar for meg. Ellers leser jeg "mannen som elsket Yngve" av Tore Renberg. Det er mitt valg nå som leseutfordringen har kommet til Rogaland. Har aldri lest noe av ham før nå i det siste.
Her er det sol men kjølig og litt vind.
God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har lest noe av Ishiguro, Morrison, Modiano og noe av Hoffmann, men skal sjekke ut hva mer de har å tilby. Paul Auster har jeg ikke prøvd så mye, så det skal jeg også sjekke ut. Tusen takk for tipsene :)

Kjekt med bøker som kan hentes håper de faller i smak :)

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heihei,

Litt det samme her hos meg. Ble mye lesing i påska, med mye dårlig vær og innetid. Og nå har jeg begynt med Jeg foreslår at vi våkner av Beate Grimsrud. Denne har fått veldig gode omtaler, men den fenger meg ikke så særlig enda. Så det går sakte...

I påska gikk det unna da, jeg leste Tvillingenes dagbok og oppfølgeren Beviset av Agota Krystof. Disse var små og lettleste, men utrolig bra. Sånne bøker jeg ikke klarte å legge fra meg før jeg var ferdig. Så om du ikke har lest disse, så anbefaler jeg dem virkelig!

Når jeg går tur hører jeg på Tollak til Ingeborg av Tore Renberg. Denne er også veldig bra. Jeg blir ferdig med den i dag, tror jeg.

Her hos meg laver snøen ned nå, og det er ikke mye som minner om vår. Men helga kan bli fin for det. Ønsker alle en riktig god helg :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja det ble en del i påsken her også ,men siden har vært mindre. Ja har hørt fra noen av Jeg foreslår at vi våkner ikke ble så godt mottatt og den var ikke så god som omtalen tilsa for den som leste den.Kjekt med lydbok.

Nei det minner ikke mye om vår her har det også snødd, litt håper det blir lysere tidere og mer vår snart. God helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

tuhamreCaroline Ekornes JohannessenFriskusenIdaTone HmgeIngunn SDagfinn JakobsenRufsetufsaOdd HebækBjørn SturødBenteMaikenGroIda  Gaarden SortlandElin HuglenTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKnut SimonsenKaren PatriciaHeleneHelena EAnne Lise JohannessenKarin BergTorill Elisabeth RevheimStine AskeTine SundalJan Arne NygaardSiljePiippokattaIngeborg GMonaBLJulie StensethEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaØystein LMarianne AugustaPer Hellem